You are here: Početna » Zdravlje » Seksualnost » Splošing – neuredna zabava u krevetu
utorak, 19 feb 2019

Splošing – neuredna zabava u krevetu

 

Koja vam je prva stvar koja vam pada na pamet kada pomislite na bacanje torte nekome ravno u facu? Uglavnom je to cirkus, klovnovi ili crno-bela komedija. Međutim za neke to ulazi u seksualni domen.

 

Po definiciji „sploshing“ spada u „WAM“ fetiše, mokre i neuredne u slobodnom prevodu, a uključuje pokrivanje sebe ili svog partnera u neki oblik tekuće supstance. Često uključuje bacanje pita na nekoga, sedanje na tortu, polivanje prelivima preko glave ili zalivanje po čitavom telu. Može se izvesti i jednostavnim valjanjem u kojekakvim gustim ili sluzavim supstancama, goli, obučeni ili kostimirani.

 

Popis supstanci koje se koriste širok je i dozvoljava maštanje – one neurednije i gušće su: karamela, šlag, pena za brijanje, sladoled, puding, špageti, lubrikanti, boja, ulje, med, čokoladni preliv – u suštini bilo šta. Od tekućina se najčešće koristi voda, ali popularno je i mleko i šampanjac.

 

Šta privlači ljude u splošingu?

 

JamYe WaXman, seksualna edukatorka i spisateljica za Foxnews objašnjava da je reč o nizu stvari: „Tekstura i osećaj pokrivenosti nečim tekućim. Za neke je ljude izuzetno erotično da budu mokri, smrdljivi i prekriveni nečime. A nekima je erotično kada to čine drugima. To je zabavan način da se od seksa učini i nešto drugo osim samog seksualnog čina.“

 

Kao što je to i kod svakog fetiša, nisu svi splošeri isti. Neki vole biti splošani, neki vole zalivati druge. Nekima se sviđaju obe uloge, a neki to vole videti samo na filmu. WaXman se raspitivala među splošerima o njihovim teorijama o nastanku ovog fetiša. Dobila je odgovor da bi reč mogla biti o filmovima koje su splošeri gledali tokom tinejdžerskih godina – kaže: „Postoji teorija da fetiši nastaju na osnovu izloženosti nekom podražaju tokom adolescencije kada osobe doslovce „plivaju“ u hormonima“.

 

Splošing, bio nama lično privlačan ili ne, pokazuje veselo šarenilo ljudske seksualnosti. Demistifikacija seksa uvek je pozitivna, a ako uključuje i razigrano korišćenje jestivih stvari, utoliko bolje. Možda bi se čak praktikovanje bacanja torte partneru u facu moglo uvesti i u neke oblike terapije za parove.

 

Izvor

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."