You are here: Početna » Zdravlje » Seksualnost » Samopouzdanje i strap-on
ponedeljak, 20 jan 2020

Samopouzdanje i strap-onKorišćenje seksualnih igračaka već zahteva određenu dozu samopouzdanja i hrabrosti. Prvi korak je uopšte prihvatiti da nas igračke zanimaju. Zatim u bespućima internet galerija i kataloga razmotriti čega sve na ovom svetu ima u ponudi, a šta od toga svega zanima nas lično, ili s čime bismo započele avanturu istraživanja sveta igračaka. A onda predložiti to i partnerki.


Koliko to sve može biti zastrašujuće, opisano je u kolumni Dine J, koja se dotiče teme s kojom se pre ili kasnije suoče brojne lezbejke: strap-on. Međutim, to nije krajnja destinacija traumatičnih momenata vezanih uz lične istorije korišćenja igračaka – tada kreće deo priče vezan za samo baratanje novoosvojenim trofejima.


Najčešće se fokus pri tematizovanju korišćenja strap-ona stavlja na to da se pazi na dovoljnu količinu lubrikanata, razvije komunikacija oko ugodnih i neugodnih uglova i načina penetracije, uz ilustrativne opise poza i mogućnosti.


Šta je s onom drugom stranom?

 

Istina je da nismo rođene sa strap-onom, na njegovu prisutnost na našem telu se moramo naviknuti, a često prevladava i imperativ odavanja utiska samouverenosti do dominacije – što može lagano uzrokovati stresno i nelagodno seksualno iskustvo kod one strane koja nosi strap.


„Cock confidence“ je pojam koji sažima to sve – a postoje čak i radionice strap-samouverenosti. Koliko tema može uzrokovati nesigurnosti, vidi se i na izrazima lica polaznica radionice (na slici). Nažalost, radionice se ne odvijaju kod nas, ali o svemu što vas o tome zanima možete saznati od spisateljice i izvođačice Sinclair Sexsmith.


Ona je 2005. pokrenula nagrađivani blog-projekat “Sugarbutch kronike: pol, rod, i veze – Pustolovine kinky queer butch topa” na sugarbutch.net. Njen rad je objavljen u raznim antologijama i na web stranicama, a drži i radionice poput gore navedene. Ono što je izvanredno je da je na blogu možete pitati sve što vas zanima, njeno znanje biće dostupno i onima koje ne mogu stići do njenih radionica.


Deo stranice s pitanjima i odgovorima nalazi se ovde, a tamo već možete naći odgovore na razna pitanja poput kako uskladiti velike razlike u visini i kako izvesti prvo zajedničko strap iskustvo.


Na blogu ćete naići i na razne druge informacije i izvore za inspiraciju, a i linkove za daljnja istraživanja.


Izvor

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."