You are here: Početna » Zdravlje » Egzistencija » Mama imam devojku!
ponedeljak, 17 jun 2019

Mama imam devojku!

 

Otkad znam za sebe, podjednako su mi se dopadali i dečaci i devojčice, samo sam s devojčicama uvek nekako bolje i prisnije stvarala prijateljstva.

Moja zaljubljivanja su bila veoma snažna i patila sam podjednako za neuzvraćenim ljubavima nevezano za pol. Čak iz obdaništa se sećam svojih simpatija - prve su bile: ćerka žene što me je čuvala - starija od mene 15-tak godina, zatim njihova podstanarka, kasnije i moje drugarice iz obdaništa... a bio je tu i jedan dečko prema kome sam osećanja znala kojim imenom da nazovem...

 

Osećanja prema devojčicama i tim devojkama su me zbunjivala, ali ih nisam proučavala već sam ih podrazumevala, čuvala kao deo mene, gajila i tajila od svih predosećajući da je to nešto što većina ljudi ne doživljava tako snažno, tako blisko i da ne očekuju toliko mnogo prisnosti od svojih drugarica. Ne, to tad nije moglo biti i nije bilo uzvraćeno. Te osobe su imale druga posla, druge osobe u glavicama, druge prioritete, dok su meni one bile toliko važne da mi se čini da sam stalno patila osećajući koliko su moja očekivanja preterana, nerealna i neuzvraćena. Devojčice, a kasnije devojke koje bi mi se dopadale imale su jednu čednu notu, imale su dar da ostvare sa mnom bliskost kakvu je retko ko umeo, razumele su me duboko, a onda nestajale u nekom svom važnijem svetu u tom momentu. Tada se moj svet rušio...

 

A onda sam porasla, i kako to "treba i dolikuje", imala mladiće, fine, nežne koji su me poštovali sa svim manama i vrlinama... znala sam s njima... Ali uvek sam imala i po neku drugaricu u koju sam bila tako ludo zaljubljena i čvrsto vezana... bile su to osobe kod kojih se nazirala slična vrsta privlačnosti i s njihove strane ali... čak kad bi i nešto pokušale konkretnije, ja sam to tumačila i izvrtala taman toliko da bi se uklopilo u moju sliku da je nemoguće da još neko gaji takva osećanja, a istovremeno im se potajno i jako nadala. Takvo moje razmišljanje, dovodilo je do mog ponašanja koje je sprečavalo svaku ćeliju moga bića da oda tu informaciju tako sramnu po mene i tako odbijala sve njihove čak, nekad i vrlo otvorene gestove.

 

Kad slobodnijim umom gledam na to, shvatam da su neke od tih devojaka bile privučene mnome ali su kod mene u jednom momentu nailazile samo na zid straha! Čak i kad bi neka bila dovoljno hrabra da napravi prvi korak, ma koliko on bio jasan i direktan, ja bih pomislila da se tripujem i da je to nemoguće tako da sam ih redom odbijala dok sama ne poželim toliko snažno da budem s njom da i ja napravim nespretni korak unapred, a ona posle gomile nesvesnog odbijanja, odbije mene. Tad samo ponovo dobijem potvrdu svoje teorije da sam luda što sam i pomislila da je tako nešto uopšte moguće - da se ja jednoj devojci svidim i da želi da se upusti u nešto tako ludo i uvrnuto kao što želim ja. Prvi put sam priznala svom tadašnjem dečku da me drugarice privlače, a on je to već predosetio... i to u sexu. Kaže da nam je sex bio mnogo bolji kada bismo pre toga pričali o jednoj mojoj drugarici (u koju sam naravno bila zaljubljena). S njim sam sada u jako dobrim ali prijateljskim odnosima.

 

Sve tako dok nisam upoznala devojku koja mi je priznala da je gay. Bila je moj san po ponašanju, devojka kakve inače jako volim i po izgledu mi se neizmerno dopala... dopadala sve više. Čak je i naše društvo sve shvatalo... shvatila sam ovog puta čak i ja da joj se svidjam! Želela sam je užasno, želela je i ona mene, bilo mi je burno i svuda su letele varnice od naših želja. Ali moji čvrsti strahovi nisu dozvolili da se ta ljubav i ostvari. Ostala je platonska... Ona je sve shvatila, napustila je društvo, društvo je iz bojkota napustilo mene, a ja kao i obično, sve kasno shvatim...

 

Ta želja i privlačnost najjača do tad, ostavila je dubok emotivni trag u meni... toliki da je uspeo da preseče i nadjača moj strah. Rešila sam da probam s devojkom!

 

Trebalo je toliko straha pretrpeti i proći da bih uspela makar i da se poljubim s devojkom, ali uspela sam... Počela sam uskoro i vezu s jednom slatkom i emotivno posvećenom devojkom. Dok smo jednom prilikom vodile ljubav, moja majka je pokucala na vrata i sasvim slučajno, ona su se odškrinula i imala je šta i da vidi...obe smo bile gole, jedna drugoj medju nogama. Nisam ni bila sigurna da nas je videla jer je odmah zatvorila vrata za sobom sve dok nisam izašla iz sobe i videla je crvenu u licu i skrivenog besa u očima. Od tada je sve bilo sasvim normalno, ali ipak nisam želela da razmišljam o tome i osećam se da krijem nešto što se već odavno naslućuje.

 

Skuvala sam ženi kafu i najavila razgovor od koga će pasti sa stolice. Rekla je da će ostati mirna šta god da joj kažem. Počela sam: "Mama, imam devojku!". Mama je srknula gutljaj kafe i hladnokrvno izjavila kako je još uvek na stolici. Čudno, ali osećala sam se blesavo što ne uspevam da je šokiram pa sam joj rekla: "Ali mama, imam dve devojke!". "Dobro, reče ona, rešićeš ti to ubrzo." A onda je počela da mi objašnjava sva njena gledišta zašto i kako je to i koliko duboko ona to zaista razume. Rekla je da će možda to biti neka faza u mom životu, a možda u tome i pronadjem sebe što je isto ok. Nabrojala mi je sve ono što ja od žene zaista i očekujem i čemu se nadam i zašto pretpostavlja da me muškarci više ne zanimaju u tom smislu i ne ispunjavaju emotivno. Znači, predivno je prihvatila i razumela me.

 

Danas kada imam neku nedoumicu u vezi sa devojkom, ponekad se obratim baš njoj koja mi da pravi savet. I moja rodbina već zna i svi su ok prihvatili. Zaista ne osećam nikakvu razliku u njihovom odnosu prema meni i mojim momcima ranije i sad prema devojkom s kojom sam.

 

Eto jedan happy end autovanja :) ali sam isto tako svesna da zaista imam puno sreće i da je njihova reakcija prava retkost u odnosu na druge roditelje i rodbinu. Želim i vama slobodu da razmišljate, birate sami i odaberete onu osobu i način života koji vama najviše odgovara.

 

Izvor


Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."