You are here: Početna » Zdravlje » Egzistencija » Za sve koji ne znaju gde pripadaju
ponedeljak, 20 jan 2020

Za sve koji ne znaju gde pripadaju

 

Često govorimo o gej zajednici, ali postoje LGBT osobe koje se osećaju isključenim ili ne osećaju da nešto kao što je gej zajednica postoji.


Nedavno održan Mardi Gras u Sidneju, koji je ujedinio kvir zajednice širom sveta, govori u prilog tome. Za mnoge ovaj fantastični dogadjaj je indikator jakih zajednica. Medjutim, neke osobe (uključujući starije osobe, osobe sa invaliditetom, osobe koje nemaju belu boju kože, trans osobe, rodno neutralne ili one koji se preispituju) se često osećaju kao da nemaju svoje mesto.


Trans žena, Mardi, misli da ne postoji prava trans zajednica i oseća se isljučenom od strane šire gej zajednice. "Postoji ogroman pritisak da izgledate dobro i da možete da "prodjete". Ukoliko ne možete, mnoge trans osobe ne žele da budu u vašoj blizini". Na osnovu njenog iskustva, gej muškarci će vas "prihvatiti, čak i hvaliti ukoliko ste .... "fantastični". Ali ukoliko niste showgirl, zaboravite."


Nik, filmski reditelj, takodje se oseća kao da ne pripada mejnstrim gej zajednici. "Mnoge stvari koje se smatraju da jesu i koje nam se plasiraju kao gej kultura meni su neprivlačne. Posebno kada je reč o materijalnim stvarima. Učestalo je ponašanje da se ismevaju siromašne osobe, gledanje "s visine" na one sa manje sreće u životu, što je po meni nezaustavljivo."


Stanovnica Gold Coast-a, Mei-Lin, oseća se isključenom od strane lezbejske zajednice zbog svog ženstvenog izgleda. "Prvi put kada sam otišla u lezbejski klub, dve izrazito buč žene su mi prišle i rekle - Znaš li da je ovo lezbejski dogadjaj i da ne bi trebalo da si ovde. Ignorisale su me dok su diskutovale o tome gde će na ručak kada je jedna od devojaka glasno izjavila "Ne idemo ni u kakav kineski restoran" i pogledala me, nakon čega su se ostale nasmejale"."


Izvor: Qnews

Komentari
Dodaj Novi
w
LJUBICA 2011-05-02 13:30:35

LIKE GIRLS LJUBICA
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."