You are here: Početna » Zdravlje » Egzistencija » Britanski par otvorio kliniku za plodnost
sreda, 29 jan 2020

Britanski par otvorio kliniku za plodnost

 

Mnogi parovi koji sanjaju da "čuju korake malenih stopala", najčešće začeće ne doživljavaju kao nešto što je "najlakše ostvariti". Troškovi i način da nadju donatora i in vitro fertilizacija mogu biti zastrašujući.


Klinike koje rade IVF izražavaju posvećenost pomaganju ljudima da osnuju porodice.... pa što bi gej parovi bili isključeni? Kako bi prevazišle ovakve izazove lezbejski par (Natalie Drew i Ashling Philips) je otvorio kliniku za plodnost u Velikoj Britaniji koju su nazvale "Gay only".


Ideja za otvaranje klinike, poznate kao Web centar za gej porodice, nastala je 2007. godine kao rezultat njihovih pokušaja da osnuju porodicu. Klinika je namenjena isključivo gej parovima, za savete koji su u redovnim klinikama usmereni isključivo na heteroseksualne osobe.


"Većina lekara se trudi da napreduje," objašnjava Drew, 35, za Daily Mail, "ali se obraćaju samo osobi koja nosi dete, što dovodi do toga da se partnerka oseća isključenom."


Usluge koje centar može da pruži, za samo nešto više od deset funti mesečno, su: pomoć gej parovima da pronadju donatora sperme i jajašca ili surogat majku, saveti oko osnivanja porodice, posebnu negu medicinskih sestara i savetnika koji bi im bili na raspolaganju.


Prošle godine one su pomogle da šezdeset parova zasnuje porodicu. I same su postale majke dvoje dece uz pomoć donatora sperme.


Izvor: Qnews

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."