You are here: Početna » Zdravlje » Egzistencija
petak, 06 avg 2021

Egzistencija

Zašto nastaje rak grlića materice?


Rak grlića materice sporo napreduje, dostupan je pregledu i ima mogućnost relativno jednostavne dijagnostike. Pa ipak rak grlića materice drugi je po redu najčešći oblik raka u Evropi. Tragedija u pozadini svakog slučaja ove vrste raka jeste da je to jedan od oblika raka koji je najjednostavnije sprečiti.

Opširnije...

Rezultati tridesetogodišnje studije: Lezbejke su uspešne majke

 


Deca rođena u lezbejskim porodicama ni malo ne zaostaju u razvoju za svojim vršnjacima iz heteroseksualnih porodica.

Opširnije...

Testiranje na HIV od decembra u BGD Checkpointu


Obaveštavamo vas da će od decembra meseca biti nastavljeno sa anonimnim, poverljivim i dobrovoljnim savetovanjem i testiranjem na HIV. Savetovanje i testiranje će se obavljati svakog četvrtka u periodu od 19 do 21 časova u prostorijama BGD Checkpointa u Beogradu.

Opširnije...

Transrodne osobe nisu mentalno oboleleU ponedjeljak, 28. oktobra 2011. godine, Evropski Parlament je usvojio rezoluciju kojom poziva Svetsku zdravstvenu organizaciju da prestane da klasifikuje transrodne osobe kao mentalno bolesne osobe. ‘Poremećaj rodnog identiteta’ je trenutno klasifikovan kao ‘mentalni poremećaj u ponašanju’ prema Međunarodnoj klasifikaciji bolesti koju izdaje Svetska zdravstvena organizacija.

Opširnije...

Rak: terapija preko bradavica?Hemioterapija preko bradavica je jedan od najefikasnijih načina u tretmanu raka dojke, tvrde naučnici.

Opširnije...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL