You are here: Početna » Zabava » Biografije
petak, 06 avg 2021

Biografije

Uh Huh Her

Uh Huh Her (2)Uh Huh Her je indie/new wave/electropop band, osnovan januara 2007. godine. Prvi EP je pušten u prodaju 24. jula. Ime benda je poteklo od naziva albuma umetnice PJ Harvey.

Opširnije...

Buntovnik sa razlogom

nebrigicDejan Nebrigić je počeo da prima redovne pretnje od Vlastimira Lazarova, oca svog bivšeg dečka. O tome je najpre obavestio policiju, koja je odbila da interveniše. Na ponovljen poziv, patrola policije došla je u Nebrigićev stan u Pančevu i uhapsila ga. Tukli su ga već u kolima na putu do stanice, „tog smrdljivog pedera i narkomana"; poručili su mu da „ide kod Drnovšeka". Dežurni advokat koji je po službenoj dužnosti morao da zastupa Nebrigića, rekao je da „ne želi da razgovara s pederima"
Opširnije...

Sintija Elen Nikson

nixon-blackSintija Elen Nikson (Cynthia Ellen Nixon), rođena 9. aprila 1966. godine, je američka glumica, dobitnica nagrada Toni (Tony) i dva puta Emi (Emmy), poznata po ulozi advokatice Mirande Hobz (Miranda Hobbes) u popularnoj HBO-ovoj komediji-drami i filmu „Seks i grad“ (Sex and the City, 1998-2004, 2008).
Opširnije...

Lejša Hejli izgovara reč na "B" u seriji The L Word

Tridesetdvogodišnja Lejša Hejli jedna je od intrigantnijih glumica u drami  Showtime-a, The L Word, kako zbog činjenice što je Hejlijeva jedina autovana i otvoreno gej članica postave, tako i zbog toga što je lik koji tumači, lik Elis Pijesecki, otvoreno biseksualan.
Rođena u gradiću Belvju, u Nebraski, Hejlijeva se autuje kao tinejdžerka i seli u Njujork kako bi pohađala Američku akademiju dramskih umetnosti. Tada zajedno sa prijateljicom sa klase, Heder Groudi, osniva pop-pank duo, The Murmurs (sada poznat pod imenom Gush), koji izdaje dva albuma i odlazi na turneju sa bendom the Lilith Fair.
Opširnije...

Elison Bekdel

Od svog nastanka 1983. godine strip Elison Bekdel (Alison Bechdel), Lezbejke kojih se treba kloniti (Dykes To Watch Out For,) postao je neka vrtsta kontrakulturne institucije. Strip je prodat mnogim dnevnim novinama, bio prevođen na više jezika i uvršten u mnoge zbirke nagrađivanih knjiga. Magazin Utne stavio je ovaj stip na listu najvećih hitova dvadesetog veka. A Comics Journal kaže, “Umetnost Bekdelove destiluje zadovoljstva serije Prijatelji (Friends) i nedeljnika The Nation; mi prepoznajemo svoje svetove u tom stripu, sa svim tugama i ironijama koje ga prate.”
Opširnije...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL