You are here: Početna » Zabava » Razno » Senka gej parade nad Melburn parkom
sreda, 21 nov 2018

Senka gej parade nad Melburn parkom


Kada se poslednji put sastajao Organizacioni komitet Australijskog opena, sekcija za bezbednost, glavna tačka dnevnog reda bili su mogući sukobi srpskih i hrvatskih navijača.

 

U međuvremenu su međunacionalne tenzije splasnule, ali su izbile drugačije. Melburn park bi lako mogao naredne nedelje da se pretvori u imitaciju Beograda iz 2010, sa kordonima policije koji razdvajaju pobornike dve vrste mišljenja - one koji su za istopolne brakove i one protiv.

 

Povod su izjave Margaret Kort, sa 22 gren slem titule najuspešnije teniserke u istoriji. Čak 11 trofeja je osvojila ovde, ali sada je pala u nemilost jer je nedavno izjavila da je protiv brakova istih polova.

 

Australijska šampionka jednostavno veruje da ljudi treba da žive u skladu sa onim što im je priroda dala, tako je i rekla, ali je naišla na oštru osudu druge strane.

 

Predvodnica je - ko drugi nego Martina Navratilova, već 30 godina aktivistkinja za borbu za prava lezbejki. Oštro je optužila Kortovu za kratkovidost i nesposobnost da se prilagodi novim vremenima.

 

Aktiviste za prava LGBT populacije proteste su najavili baš na terenu koji nosi ime Margaret Kort, trećem po važnosti u Melburn parku.

 

Izvor: Sportski žurnal

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."