You are here: Početna » Vesti » Svet » Trans devojčica u Nemačkoj biće "institucionalizovana"
petak, 06 avg 2021

Trans devojčica u Nemačkoj biće "institucionalizovana"

 

Jedanaestogodišnja trans devojčica iz Berlina biće smeštena u instituciju za mentalno zdravlje od strane lokalnih vlasti, nakon intervencije njenog oca.

 

Sudeći po izjavi IGLYO - Medjunarodne LGBT omladinske i studentske organizacije, devojčica koja je identifikovana kao Alex (Alexandra) živi sa majkom, koja je podržava u njenom rodnom izražavanju. Medjutim, otac devojčice, koji ne živi sa njima, snažno se protivi ćerkinom rodnom identitetu i primorava je da odrasta kao dečak.

 

Postoji realna mogućnost da će Alex, zbog pritiska oca, a uz podršku Kancelarije za mlade u Berlinu, ubrzo biti zatvorena na odeljenje psihijatrijske ustanove kako bi se osiguralo da će se "on" vratiti "normalnom životu".

 

Sve ovo uprkos činjenici da Alex tvrdi da se identifikuje kao devojčica otkako može da se seti. Kao devojčica je prihvaćena i u školi, u kojoj je tako i registrovana.

 

Otac je primorava da se oblači kao dečak, što je ona odbila. Razlog razvoda njenih roditelja je bilo neslaganje u vezi sa njenim rodnim identitetom.

 

Slučaj je prosledjen vrhovnom sudu Nemačke.

 

Izvor

 

 

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."