You are here: Početna » Vesti » Svet » LGBT grupa pokrenula obrazovnu kampanju na Malti
četvrtak, 05 avg 2021

LGBT grupa pokrenula obrazovnu kampanju na Malti

 

Pokret za malteška gej prava je, krajem decembra prošle godine, pokrenuo edukativnu kampanju čiji je cilj promovisanje prihvatanja i borba protiv maltretiranja.


Gabriella Calleja, koordinatorka pokreta, na pres konferenciji je izjavila da će kampanja biti aktuelna tokom školske godine.


Biće zasnovana na video klipovima, posterima i literaturi, sa ciljem da obeshrabri upotrebu nipodaštavajućeg homofobičnog i transfobičnog rečnika koji se svakodnevno koristi kao uvreda; fizčko maltretiranje zbog nečije seksualne orijentacije; potrebu da ohrabri LGBT osobe da Izadju iz ormara i potrebu da roditelji saslušaju svoju LGBT decu.


Ciljna grupa su srednje škole, a uključena je i edukacija za profesore. Kampanja se radi u saradnji sa Drachma Parents - inkluzivne grupe za podršku roditeljima.


Anthony Girard, predstavnik Drachma-e, izjavio je da su se predstavnici ove grupe prošle godine sastali sa nadbiskupom kako bi izrazili svoju zabrinutost u vezi sa stavom crkve u odnosu na LGBT osobe.


Roditelji svoju decu vole bezuslovno i mišljenja je da bi i crkva trebalo da postupa na isti način.


Izvor

 

 

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."