You are here: Početna » Vesti » Svet » Gradonačelniku dojadilo 5 gejeva i 3 žene
petak, 06 avg 2021

Gradonačelniku dojadilo 5 gejeva i 3 žene


Hrvatski gradonačelnik Đurđevca, Slavko Gračan (SDP!) prozvao je gejeve i žene da se nepozvani petljaju u politiku grada i ugasio forum unutar gradskih stranica.


Kako je objavio Večernji list, situacija se zakuvala nakon što su građani na stranicama objavili da je direktorka đurđevačkog vrtića uhvaćena u krađi kozmetike u koprivničkom trgovačkom centru – događaj koji isti gradonačelnik nije hteo da komentariše za medije, i rekavši kako nema službenih informacija, izjavio je i da nema nameru da traži njenu smenu.


Nakon što je vest objavljena od strane korisnika foruma, on je ugašen, a ovaj put gradonačelnik ipak ima spremnu izjavu za medije – njemu je „dosta da pet pedera i tri nezadovoljene žene non-stop kroje politiku grada“.


Forum više nije aktivan, a SDP-ovi gradski i županijski odbori najavili su raspravu o homofobnom i mizoginom ispadu gradonačelnika.


Darko Ledinski, šef SDP-a Koprivničko-križevačke županije ogradio se od Gračanove izjave naglasivši da ona nije u skladu s politikom stranke:


„Ako je njegova izjava verodostojno preneta, onda je ona u dubokoj suprotnosti sa socijaldemokratskim načelima jer SDP zagovara pravo na različitost i zalaže se za punu toleranciju. Zabrana foruma je neprihvatljiva jer se SDP zalaže za pravo na javnu reč i protivi se cenzuri.“


Napomenuo je mogućnost rigoroznijih sankcija, i isključenja iz stranke, ukoliko se izjava koju je Gračan dao u medijima pokaže istinitom.


„Novinarka me je nazvala kad sam bio u saobraćajnoj gužvi kod zagrebačke autobuske stanice, zaista nisam mislio tako kao što je ispalo. Ako sam, ipak, bilo koga uvredio, izvinjavam se.“ Nastavio je da će forum ipak ostati ugašen, jer njemu ne treba „takav“ oblik komunikacije sa „uvek istih 5 besposličara“.


Čini se da je potrebno preneti nekoliko ključnih informacija gradonačelniku-homofobu: ukoliko razgovarate s medijima, vaše izjave će biti objavljene. Ukoliko vaše izjave ne budu objavljene, to ih pak ne čini ništa manje homofobnima! Takođe, ako razgovarate mobilnim telefonom dok vozite automobil, i to još u saobraćajnoj gužvi, možete izazvati tešku saobraćajnu nesreću!


Izvor

 

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."