You are here: Početna » Vesti » Najave » Terapija – predstava o gej vezi u krizi
petak, 06 avg 2021

Terapija – predstava o gej vezi u krizi


Za sve vas koje biste rado otišle u Zagreb i pogledale predstavu - ove nedelje u pozorištu Mala scena, u Zagrebu, na rasporedu je predstava koja tematizuje gej vezu u krizi koju je između ostaloga prouzrokovala i predominantna majka jednog od njih.


Nastala na osnovu britkog teksta mladog dramskog pisca Jordana Cvetanovića, predstava „Terapija” rediteljke Maje Šimić na neuobičajen crnohumoran način razotkriva čitav jedan svet ljudi pored kojih prolazite svakog dana, a i ne znate šta se krije iza njihovih lica, pogleda, garderobe.


Oliver Frljić: “Muka mi je od mlakih predstava”

 

Jedna od glavnih tema predstave je neprihvatanje sopstvene seksualne orijentacije kao i neprihvatanje iste u porodičnom okruženju. Priča i započinje ispovešću dvojice gej muškaraca, čija se veza raspada. Jedan od te dvojice ima problema s majkom, koja nikada nije mogla da prihvati da joj je sin gej, dovodeći ga u neugodne situacije i zagorčavajući mu život pokušajima kontrole.


Organizatori predstave pozivaju gledaoce ovim rečima: „Svako od nas želi da se predstavi jačim nego što zaista jeste,  da pokaže ovom surovom svetu da se može preživeti bez ijedne suze. A svima je jasno da ne može. Zato dođite na Terapiju. Zajedno ćemo plakati. Od tuge ili radosti. To je na kraju najmanje bitno.“


Predstavu možete pogledati 26. februara, u Pozorištu Mala scena (Medveščak 2), u 20 sati.


Izvor

 

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."