You are here: Početna » Vesti » Najave » Testiranje na HIV od decembra u BGD Checkpointu
petak, 06 avg 2021

Testiranje na HIV od decembra u BGD Checkpointu


HIV-testObaveštavamo vas da će od decembra meseca biti nastavljeno sa anonimnim, poverljivim i dobrovoljnim savetovanjem i testiranjem na HIV. Savetovanje i testiranje će se obavljati svakog četvrtka u periodu od 19 do 21 časova u prostorijama BGD Checkpointa u Beogradu.

1. Decembra akcija savetovanja i testiranja će biti organizovana u vremenu od 20 do 22 sata.

Kako bi ste zakazali termin za savetovanje i testiranje neophodno je ili da nas pozovete na naše kontakt telefone ili da sami zakažete termin u rubrici Zakazivanje termina.

Tokom jedne akcije savetovanja i testiranja moguće je izvesti maksimalno 5 pojedinačnih savetovanja i testiranja, te Vas zbog toga molimo da termin zakažete jedino ukoliko ste se u potpunosti odlučili da dođete na test, kako bismo svim klijentima koji imaju realnu potrebu za savetovanjem i testiranjem omogućili da dobiju pravovremenu podršku.

Za savetovanje i testiranje nije potrebno posedovati zdravstveno osiguranje, a takođe niti bilo koji drugi lični dokument. Ceo proces, od savetovanja do testiranja je u potpunosti anoniman i poverljiv. Rezultati testiranja su poznati 20 minuta nakon urađenog testa.

Savetovanje vrše licencirani savetnici koju su obuku za podršku klijentima tokom testiranja prošli kod relevantnih zdravstvenih službi, dok testiranje vrši laborantski tehničar iz zdravstvene ustanove.

Zašto je važno uraditi blagovremeno savetovanje i testiranje na HIV?

Pravovremenim savetovanjem i testiranjem dobijate informaciju o Vašem HIV statusu sa kojom, u skladu sa rezultatima testa, pravovremeno možete doneti konstruktivne odluke vezane za brigu o Vašem zdravlju. To znači da ukoliko je Vaš status HIV negativan, možete preduzeti sve neophodne mere kako biste se zaštitili od uzimanja infekcije. Ukoliko se ispostavi da je Vaš status HIV pozitivan, na vreme ćete moći da donesete odluke koje se takođe tiču Vašeg zdravlja, a i zdravlja Vaših budućih seksualnih partnera. To znači da ćete na vreme, ukoliko je to potrebno, moći da otpočnete sa antivirusnom terapijom koja Vam omogućava kvalitetniji život sa HIV-om i da pored toga, na taj način, samnjite šansu da Vaši budući seksualni partneri uzmu HIV.

Izvor


  

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."