You are here: Početna » Vesti » Najave » Dyke March
ponedeljak, 01 jun 2020

Dyke March

 

dykemarchNa proleće 2012. ulicama Londona promarširaće na hiljade lezbejki. To će biti i najveći događaj takve vrste još od Lesbian Strength marševa koji su se tamo odvijali u drugoj polovini osamdesetih godina.


Na londonskom Dyke March-u učestvovaće lezbejke, biseksualne i transrodne žene, kao i svi ostali koji to budu želeli.


"Dyke March London namenjen je lezbejkama. Podržavamo vidljivost lezbejki i slavimo svoju ljubav i strast prema ženama i svim lezbejkama. Naravno, svi su dobrodošli i od srca pozivamo sve koji žele da nam se pridruže", stoji na Facebook stranici organizatorki.


Inače, Dyke March je svojevrsna lezbejska Povorka ponosa koja se u najvećim američkim i kanadskim gradovima najčešće održava petkom ili subotom, neposredno pre službenih LGBT Povorki ponosa. Cilj tih marševa jeste povećavanje lezbejske vidljivosti.


Prvi takav marš održan je u maju 1981. godine, u Vancouveru, a u njemu je učestvovalo oko 200 lezbejki. Prvi masovni američki Dyke March 24. aprila 1993. u Washingtonu okupio je preko 20.000 učesnica.


JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.


Izvor


 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."