You are here: Početna » Vesti » Lokal » Sporo sudjenje vodji 1389
petak, 06 avg 2021

Sporo sudjenje vodji 1389


Prvi osnovni sud u Beogradu izrekao je juče kaznu od 80.000 dinara Jeleni Djošević jer, iako je uredno pozvana, nije došla da svedoči na sudjenju portparolu pokreta „1389“ Miši Vaciću, zbog širenja mržnje prema LGBT populaciji pred otkazanu Paradu ponosa 2009. godine Djoševićeva, koja je u to vreme bila u emotivnoj vezi sa Vacićem, moraće da plati kaznu ukoliko do narednog pretresa ne opravda svoj izostanak.


Na jučerašnjem sudjenju svedočila je Vacićeva majka Violeta, dvojica policajaca koja su izvršila pretres i svedok koji je pretresu prisustvovao kao gradjanin.

 

Sud je odlučio da od policije zatraži video-snimak pretresa stana, koji će biti izveden kao dokaz na sudjenju, a sledeće sudjenje sudija Ivana Ramić zakazala je za 7. mart.

 

Svedoci lezbejsko-homoseksualne orijentacije koji su svedočili pred sudom tokom postupka isticali su da je Vacićeve izjave u medijima, saopštenja „1389“ i poruka preko internet sajtova, LGBT populacija tumačila kao pretnje i ugrožavanje svoje sigurnosti.


Izvor: Blic

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."