You are here: Početna » Vesti » Lokal » Pravna pomoć u slučajevima diskriminacije u školama
petak, 06 avg 2021

Pravna pomoć u slučajevima diskriminacije u školama


Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) kontinuirano pruža pravnu pomoć građanima čija su ljudska prava ugrožena. Do sada su u velikom broju slučajeva advokati YUCOM-a zastupali žrtve torture i nasilja u porodici, branitelje ljudskih prava, lica kojima je povređeno pravo na pravično suđenje, pravo na slobodan pristup informacijama, itd.


Zbog uočene povećane potrebe za borbom protiv diskriminacije u obrazovnom sistemu, a naročito na nivou srednjeg obrazovanja, u okviru projekta Eliminacija diskriminacije po svim osnovama u obrazovnom sistemu Srbije, koji realizuju Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM i Beogradski centar za ljudska prava – BCHR uz podršku Delegacije Evropske unije, u fokus će biti stavljeni slučajeve diskriminacije učenika, zaposlenih u školama, kao i slučajevi vršnjačke diskriminacije. Pored pravne zaštite projekat će se takođe sastojati i od treninga za prosvetne inspektore i savetnike, učenike, roditelje i školsku administraciju sa ciljem podizanja kapaciteta i boljeg upoznavanja sa ovim problemom.


Ukoliko uočite diskriminaciju u ąkolama pozivamo da se obratite YUCOM-ovom call-centru na broj 0700 400 700 radnim danima od 10 do 16 časova. Opis slučaja možete poslati i na e-mail adresu:  Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili popunite formular za pružanje pravne pomoći.


Izvor: Yucom

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."