You are here: Početna » Saznajte Više » Roditelji LGBT osoba » Odrasli imaju veći problem da prihvate trans devojčicu
utorak, 19 feb 2019

Odrasli imaju veći problem da prihvate trans devojčicu


Majka desetogodišnje transrodne devojčice iz Worcester-a izjavljuje da su odrasli, pre nego deca, ti koji maltretiraju i zadirkuju njenu ćerku.

 

Tridesetšestogodišnja žena koja želi da ostane anonimna da bi zaštitila identitet svog deteta, navodi da ju je veći broj devojčica iz razreda prihvatio, dok to nije slučaj sa roditeljima i odraslima u školi.

 

 

Ovoj devojčici, koja je rodjena u muškom telu, je dijagnostikovana rodna disforija. Njena porodica je donela odluku da se nakon raspusta u školu vrati kao devojčica, a direktor škole je njihovu odluku prihvatio fantastično.

 

Majka navodi da je dete pokazivalo znakove transrodnosti od svoje druge godine.

 

Odrasli su je nazivali nakazom, navodi majka. Takodje su neki od roditelja za vreme školske predstave dobacivali da je nakaza. Njena majka izjavljuje da ne očekuje od ljudi da razumeju ali da ne želi da njeno dete bude zlostavljano, da je nazivaju nakazom.

 

Devojčica je izjavila da je bila veoma razočarana što je bila primorana da oblači uniformu za dečake i da je sada uzbudjena što će biti u mogućnosti da oblači uniformu koju nose devojčice. Što se tiče odnosa sa prijateljima iz škole navela je da je nisu vredjali verbalno, samo su je čudno gledali.

 

Medjutim, žali se da je bila primorana da se presvlači u toaletu za decu sa invaliditetom, nakon žalbi roditelja. Takodje navodi da joj nije dozvoljeno da igra za ženski tim.

 

Izvor

 

 

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."