You are here: Početna » Saznajte Više » Roditelji LGBT osoba » Josie - najmladja prihvaćena trans osoba
utorak, 19 feb 2019

Josie - najmladja prihvaćena trans osoba

 

 

Veruje se da je ova devetogodišnja devojčica najmladja trans osoba u Britaniji.

 

Dete, Joey Romero, razred je završilo kao dečak da bi se naredne godine u istu vratilo kao devojčica, Josie - u ženskoj uniformi sa repom vezanim roze trakicom za kosu.

 

Dete je bilo premlado da bi uradilo operaciju promene pola ili počelo sa hormonskom terapijom, budući da je praksa da terapiju i operaciju odobravaju starijima od 18 godina. Josie će sa 12 dobijati terapiju ženskim hormonima kako bi se sprečio pubertet.

 

Mišljenja i reakcije eksperata su bila podeljena.

 

Glasogovornik trans grupe je izjavio: "Ova deca su izložena maltretiranju i zadirkivanju. I odraslim osobama je dosta teško kada menjaju pol."

 

James Caspian, koji savetuje trans osobe, izjavio je: "Ne bi trebalo da su ljudi iznenadjeni što ovako malo dete ima takva osećanja. Više je iznenadjujuće to što je dete bilo u mogućnosti da ih jasno izrazi i što su osobe iz njegove okoline bile podržavajuće."

 

Majka jednog deteta koje ide u školu sa Josie izjavljuje da je njen sin, kada se vratio iz škole, postavio pitanje zašto je jedan od njegovih drugara postao devojčica. Nije ga shvatala ozbiljno u početku. Razredu je bilo objašnjeno da dečak više neće ići u tu školu i da će na njegovo mesto doći nova devojčica. Skrenuta im je bila pažnja da je ne smeju maltretirati i zadirkivati i da ukoliko primete da to neko radi treba da stanu u njenu odbranu. Ova majka je smatrala da je njen sin premlad da bi shvatio šta se zapravo dešavalo i da je bilo teško da mu objasni. Navela je i da je bila u strahu da će nju njen sin pitati da promeni pol.

 

Izvor iz škole navodi da je Josie oduvek bila “feminizirana” i da je takva odluka doneta da bi se zaštitilo i dete i njegova porodica, nakon što je potvrdjeno od strane pet doktora da se radi o transrodnom detetu.

 

Roditelji koji su kritikovali školu i detetove roditelje na društvenim mrežama upozoreni su od strane policije da bi mogli biti procesuirani zbog uznemiravanja.

 

Channel 4 je snimio dokumentarac o ovom detetu, kao i o još tri trans deteta, i možete pogledati prvi deo klikom na link ispod.

 

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.

 

Izvor

 

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."