You are here: Početna » Saznajte Više » Roditelji LGBT osoba » Mama protiv homofobije
utorak, 19 feb 2019

Mama protiv homofobije


Nakon što je posvedočila s kakvim se predrasudama i diskriminacijom susreće njena ćerka lezbejka (tinejdžerka), jedna mama odlučila je da uzme stvar u svoje ruke. Kanađanka je odlučila sama da pokrene aktivističku kampanju.

 

Sakupila je finansijska sredstva i osmišljen je koncept kampanje s ciljem smanjenja netrpeljivosti među mladima. Majka iz Calgarya navela je da je njena 15-godišnja kćer bila izložena homofobnim primedbama, a rekla je i da zna za slučaj dva dečka koji su napadnuti u podzemnoj železnici.

 

“Calgary nije uvek na glasu kao najtolerantniji grad“, rekla je, “ali tu je taj deo prekrasne generacije mladih … mislim da moramo odati počast tom delu društva.” Ne bi li to ostvarila, Gail (nije navela prezime za medije da zaštiti identitet svoje kćeri) je u maju ove godine odlučila da napraviti kampanju putem oglasnih površina – i uspela je u nameri.

 

Oglasni plakati (na slici) će biti postavljeni u septembru u unutrašnjim panelima u vozovima podzemne železnice, i u autobusima, a takođe i na otvorenom, na digitalnim panoima u blizini većih prometnica.

 

Inicijativnoj mami podršku je pružila organizacija Calgary Outlink, a slogane koji se nalaze na plakatima odabrali su mladi iz tog grada. Glasnogovornik te organizacije Trent Warner rekao je da su smatrali da je „poruka mladih za mlade najbolji način da se akcija sprovede“.

 

Gail je pozvala i druge da im se pridruže i da doprinesu ličnim porukama tolerancije: „Ne bih htela živeti u svetu gde smo svi isti. Bio bi previše dosadan.“

 

Izvor

 

 

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."