You are here: Početna » Saznajte Više » Pojmovnik » Gej strejt alijanse koriste učenicima i studentima
ponedeljak, 01 jun 2020

Gej strejt alijanse koriste učenicima i studentima


Nova studija objavljena u američkom časopisu primenjene umetnosti pokazala je brojne prednosti za srednjoškolce i studente koji imaju pristup različitim gej-strejt alijansama u školi, čak i ako nisu aktivno uključeni u njihov rad.


Iako je studija sprovedena na ograničenom uzorku primera iz stvarnog života, naučnici tvrde da pokazuje značajan uticaj koji alijanse mogu imati.


Studenti u školama i na fakultetima s alijansama redje pate od depresije i imaju veće samopouzdanje, imaju veći entuzijazam za radom, njihov angažman u alijansama rezultira s manjim tendencijama upotreba opojnih droga i pokušaja samoubistava kasnije u životu i   osećaju se sigurnije u svom obrazovnom okruženju.


Ipak, studija je pokazala i da alijanse imaju svoja ograničenja. U okruženjima s velikim postotkom viktimizacije LGBTIQ učenika poput psihičkog i fizičkog nasilja, spomenute beneficije nisu tako vidljive.


Iako prave razliku za LGBTIQ studente, ne rešavaju sve njihove probleme. Studija predlaže da obrazovne ustanove, uz to što će podsticati razvoj alijansi, razmisle i o dodatnim programima i pravilima koji će od škola napraviti sigurnije okruženje za studente.


Čitavu studiju možete pronaći na ovom linku.

 


Izvor


Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."