You are here: Početna » Saznajte Više » Međunarodni skupovi
petak, 06 avg 2021

Međunarodni skupovi

Prva regionalna konferencija o ulozi pravobraniteljskih kancelarija


U Zagrebu je 21. decembra održana regionalna konferencija o ulozi pravobraniteljskih kancelarija u suzbijanju diskriminacije s posebnim naglaskom na područje polne diskriminacije i diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije. Uz Kancelariju pravobraniteljke za ravnopravnost polova, kao organizatora jučerašnje rasprave i Višnju Ljubičić, pravobraniteljku za ravnopravnost polova, gosti iz regije bili su Nevena Petrušić, poverenica za zaštitu jednakosti Republike Srbije i Šućko Baković, zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

Opširnije...

Izveštaj sa Lezbejskog festivala eLnadruhou


Sandra izveštajSedmi po redu Lezbejski festival pod nazivom eLnadruhou (L na kvadrat)i, održan je u Pragu, od 13. do 17.maja 2011.

Opširnije...

“Dovoljno čakanja”, skice iz Slovenije

lj_prajdMaju Pan sam upoznala feminističkim kanalima, teorijsko i aktivističko prepoznavanje na prvi pogled. Ona je filozofkinja i nezavisna aktivistkinja, solidarna sa svim obespravljenim i to je tačka na kojoj smo se srele, za obe je feminizam borba protiv seksističke opresije, ali i dekonstrukcija svih oblika dominacije i diskriminacije.
Opširnije...

Izveštaj sa 10. zasedanja Saveta za ljudska prava UN

UN-LOGO 10. ZASEDANJE SAVETA ZA LJUDSKA PRAVA UJEDINJENIH NACIJA
17-21. MART, ŽENEVA, ŠVAJCARSKA
Opširnije...

„Snaga pokreta“ međunarodni forum o ženskim pravima i razvoju

awid slikaU periodu od 14. do 17. novembra, 2008. godine, u Kejptaunu, u Južnoafričkoj Republici, održan je jedanaesti po redu međunarodni forum AWID-a (The Association for Women’s Rights in Development). AWID je međunarodna feministička organizacija koja radi na jačanju glasova i uticaja aktivistkinja i aktivista za ženska ljudska prava, organizacija i pokreta širom svijeta. AWID forum je međunarodna konferencija o ženskim pravima i razvoju koja se održava svake tri godine i koja okuplja između 1500 i 2000 aktivistkinja i aktivista za ženska prava iz čitavog svijeta, predstavnica/ka ženskih inicijativa, kolektiva, grupa i organizacija, akademaca, istraživačica/a, ekspertkinja i eksperata i novinarki/novinara.

Izveštaj sa foruma možete preuzeti ovde.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL