You are here: Početna » Saznajte Više » LGBT friendly
petak, 06 avg 2021

Mapa LGBT friendly Srbije

Drage i dragi,
Pred vama je Mapa LGBT friendly Srbije u kojoj su ucrtane organizacije, institucije, inicijative, savetovališta, itd, sa kojima Labris godinama sarađuje i kojima se možete obratiti ukoliko imate potrebu za informacijama, publikacijama, edukacijom, pravnom ili psihološkom podrškom, itd.
Prvobitna ideja je bila da na sajtu objavimo neku vrstu baze podataka svih onih koji/e su do sada učestvovale/i na Labrisovom seminarima o lezbejskim ljudskim pravima, međutim, u toku rada na izradi Mape shvatile smo da bi bilo dobro da bazu proširimo na sve LGBT friendly osobe i organizacije sa kojima godinama na različite načine sarađujemo i koje su bile više nego voljne da učestvuju u ovoj inicijativi.
Cilj ove inicijative jeste da pokažemo da u Srbiji postoje LGBT friendly osobe, organizacije i institucije kojima se možete obratiti ako su vam potrebne dodatne informacije, ako želite sa nekim da razgovarate o svom identitetu, ako vas interesuju ženska i ljudska prava uopšte, ako želite da upoznate druge LGBT osobe, ako vam je neko pravo prekršeno zbog vaše seksualne orijentacije, itd.
Zamišljeno je da ova inicijativa bude interaktivnog karaktera, i stoga su više nego dobrodošle sve vaše sugestije i predlozi kako da upotpunimo bazu. Takođe, ukoliko smatrate da postoje LGBT friendly organizacije koje ovde nisu navedene, a vi mislite da je važno da budu uključene u ovu Mapu, pošaljite nam njihove podatke.

Nadamo se da će vam ova Mapa koristiti.

Klikom na određeni grad, najpre će se otvoriti kategorije organizacija i institucija koje u gradu postoje, a zatim, klikom na datu kategoriju, biće izlistani kontakti. 

Srdačan pozdrav
Labrisice