You are here: Početna » Saznajte Više » Komentar » Ombudsman: Ljudska prava ne ubijaju policajce
sreda, 23 jan 2019

Ombudsman: Ljudska prava ne ubijaju policajceZaštitnik građana Saša Janković ocenio je da ubistvo policajca, iako je zločin, ne spada u domen ljudskih prava, sem ako iza takvih ubistava ne stoji sama država.


Janković je, povodom učestali napada na policiju, u autorskom tekstu u listu Blic, ocenio da iza poziva ministra policije Ivice Dačića da oni koji se bave "ljudskim pravima" stanu u zaštitu ljudskih prava policajaca, kao što je to u slučaju kada policija prekorači ovlašćenja, stoji teza da se preteruje sa ljudskim pravima.


"Ljudska prava su ipak skup garantija uspostavljenih da štite građane od samovolje države i njenih službenika, dok je zaštita službenika, kao i građana od drugih građana oblast krivičnog, a ne ljudskih prava", naveo je Janković.


On je naveo da ljudska prava nisu smetnja zaštiti života policajaca i da policajci ne ginu zbog preterivanja u poštovanju ljudskih prava već zbog, kako je napisao, drugih stvari.


"Nema spora oko toga da je odgovor države prema nasilnicima slab, da je sistem nedovoljno efikasan. Ali nije samo policajcima teško kada se treba odbraniti, građanima je još teže", ocenio je ombudsman, navodeći kao primer nasilje nad ženama u porodici.

.

Izvor

 

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."