You are here: Početna » Saznajte Više » Istorija » Nikson bio prikriveni gej
utorak, 21 maj 2019

Nikson bio prikriveni gej


Nova biografija Ričarda Niksona iznosi šokantna saznanja o 37. američkom predsedniku, koji je, zahvaljujući prvenstveno aferi „Votergejt”, ostao zapamćen kao „najprljaviji” predsednik u američkoj istoriji, javlja Tanjug.

 

U svojoj knjizi „Niksonove najmračnije tajne”, novinar Don Fulsom, koji je niz godina pratio zbivanja u Vašingtonu, otkriva da je, osim što je bio rasista, lažov i manipulator, Nikson imao i velikih problema sa alkoholom i nasiljem.

 

On tvrdi da je ovaj bivši predsednik tukao svoju suprugu Pat Nikson, ženu koju nikada nije voleo i kojom se oženio isključivo zato da bi prikrio svoju homoseksualnost.

 

U svojoj knjizi Fulsom se poziva na nedavno otkrivena dokumenta, kao i na razgovore s očevicima, uključujući i agente FBI, koji svi listom sugerišu da je Niksonu brak služio samo kao paravan. Ričard i Pat su spavali u odvojenim sobama i ništa nisu imali zajedničkog osim zvaničnih fotografija. Pat je izgleda puno patila u tom braku. Ljudi bliski predsedničkom paru, koji je u Beloj kući bio od 1968. do 1974, navode da je Nikson, kada bi se napio, imao običaj da grubo vredja suprugu pred osobljem, pa čak i da je tuče.

 

Knjiga otkriva i da je Nikson održavao bliske veze sa mafijom, posebno sa Karlosom Marčelom, tadašnjim mafijaškim kumom i jednim od najmoćnijih američkih gangstera. U biografiji je, kako prenosi „Dejli mejl”, dosta prostora posvećeno navodnoj ljubavnoj vezi izmedju američkog predsednika i njegovog najboljeg prijatelja i savetnika Čarlsa Reboze, poznatijeg pod nadimkom „Bebe”, američkog biznismena kubanskog porekla koji je prao novac za mafijaške klanove iz Majamija.

 

Nikson i Rebozo su bili nerazdvojni, tvrde mnogi koji su ih poznavali, navodeći da su često bili zatečeni kako se drže za ruke ispod stola na prijemima ili se grle u predsedničkom avionu. Pijani, još teže su prikrivali svoju idilu.

 

Nikson je Rebozu upoznao 1950. godine, nakon što je postao senator i ubrzo su postali bliski prijatelji. Rebozo je Niksonu navodno birao i odeću za javne nastupe. Fulsom smatra da je nemoguće da predsednik nije znao za Rebozove mafijaške veze.

 

Povezanost predsednikovog bliskog prijatelja sa mafijaškim krugovima navodno je tokom sedamdesetih godina pokušao da istraži jedan njujorški list, koji se nakon toga našao pod nadzorom tajne službe.

 

Jedini predsednik u američkoj istoriji koji je podneo ostavku, Ričard Nikson umro je 1994, dvadeset godina nakon što se povukao sa funkcije zbog afere „Votergejt”. Njegova supruga Pat preminula je godinu dana ranije.


Izvor: Politika

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."