You are here: Početna » Saznajte Više » Istorija » Lezbejske heroine iz prošlosti: Angela Bowie
četvrtak, 04 jun 2020

Lezbejske heroine iz prošlosti: Angela Bowie

Naša ovotjedna heroina je Angela Bowie, rođena 1949. na Cipru kao Mary Angela Bennett. Ta američka djevojka s duplerica, manekenka (poznata i po imenu Jipp Jones), glumica i glazbenica bivša je supruga Davida Bowiea, a za sebe kaže kako je "spisateljica, glumica, komentatorica društvenih događanja, arhitektica životnih stilova, kiparica snova, brižna majka, strastvena ljubavnica, odana kćerka i biseksualka". Autorica je "eseja o biseksualnosti". Poznata po: Braku s Davidom Bowiem koji je trajao do 1969. do 1980. (to je zapravo bila otvorena veza koju su kasnije oboje nazvali "brakom iz praktičnih razloga"). Nadalje, poslužila je kao nadahnuće za Davidove hitove "The Prettiest Star" i "Golden Years", njihovom sinu nadjenula je ime Zowie Bowie, zatekla je Bowiea i Micka Jaggera u krevetu, a u glam rock filmu "Velvet Goldmine" postoji lik temeljen na njezinu životu, Mandy Slade, koju je utjelovila Toni Colette.

Neomiljena zbog: Prije no što je s 18 godina došla u London, izbačena je s djevojačkog koledža Connecticut. Bila je na audiciji za ulogu Wonder Woman, ali dobila ju je Lynda Carter. Napisala je autobiografiju "Backstage Passes: Life on the Wild Side with David Bowie" u kojoj bez dlake na jeziku progovara o svom životu s Bowiem.Zašto je heroina: Od svoje prve veze sa ženom još na koledžu, novinari su je često ispitivali o njezinoj, kao i Bowievoj seksualnosti. Dobro je proučila tu temu, pa čak i držala predavanja na temu biseksualnosti na koledžu u Etonu te o tome napisala esej .

Nakon toga je nastala i njezina knjiga o biseksualnosti, a napisala je i još jednu o seksu i pop-kulturi. Naratorica je u dugometražnom dokumentarcu o BDSM-u.
Poznati ljubavnici/e: Pravi "rock and roll hall of fame": već spomenuti Bowie, svi članovi Rolling Stonesa, Marianne Faithfull, John Lennon i Michael Jackson.

Da je danas živa bila bi: Još je uvijek živa i jedinstvena. Još uvijek ne postoji žena poput nje.

Izvor: Crol
Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."