You are here: Početna » Saznajte Više
petak, 06 avg 2021

Saznajte Više

Reč koja vredi

 

Nikad me nije previše zanimalo kako me ljudi nazivaju. Nikad nisam bila sklona etiketama, najviše jer je premalo onih koje mi dobro pristaju, da ne pominjem činjenicu da od većine samolepljvih stvari dobijem gadan osip. Ne mogu da podnesem ni običan flaster.

Opširnije...

Istorija kriznih SOS linija

 

Prvu SOS kriznu liniju u istoriji osnovao je sveštenik Chad Varah, 1953. godine u Londonu.

Opširnije...

Sedam najgorih zemalja za LGBT populaciju


Više od 80 zemalja još uvek ima zakone o kažnjavanju sodomije gde kazne mogu biti bičevanje, zatvor, a u desetak pravosudnih sistema čak i smrt

Opširnije...

Pitanje nečijeg senzibiliteta nebitno je kad se radi o ljudskim pravima


Lezbejska organizacija Rijeka spada među one LGBTIQ kolektive koje svakako mogu biti ponosne na ostvareno u prethodnoj godini. Nakon što je njihov zajednički projekat s organizacijama Zagreb Pride i Queer Zagreb, Centar za LGBT ravnopravnost, zaživeo punom parom i samostalno su pokrenule neke inicijative.

Opširnije...

Prostitucija: mitovi i stvarnost, Kajsa Ekis Ekman


„Prostitucija je za društvo ono što je incest za porodicu.“

Opširnije...

Iz organizacije Domine poručuju: “Pride je bio značajan iskorak za Split!”

 

Domine su feministička organizacija koja primarno deluje lokalno. Ali i globalno, posebno na području Euro – Mediterana. Mirjana Kučer iz organizacije Domine naglasila je: “Protekla godina ne bi se razlikovala bitno od drugih godina u kojima sprovodimo svoje redovne programe promovisanja prava žena i ravnopravnosti polova da nije bilo prvog Split Pridea 2011, koji smo organizovale zajedno s Kontrom i Iskorakom.

Opširnije...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL