You are here: Početna » Kultura » Film » Ministarstvo prosvete plaća školske projekcije filma Parada
petak, 15 jan 2021

Ministarstvo prosvete plaća školske projekcije filma Parada


Film ”Parada” Srdjana Dragojevića organizovano su u poslednja tri dana odgledali direktori novosadskih i beogradskih osnovnih i srednjih škola. Ministarstvo prosvete poslalo je svim školskim upravama u Srbiji dopis da mogu da prirede besplatne projekcije za direktore škola, koji će dalje da odluče hoće li isti film organizovano, ali ne i besplatno, gledati djaci.

 

U više školskih uprava ”Novostima” je potvrñeno da je besplatne projekcije organizovalo Ministarstvo, iz koga juče nije bilo odgovora da li su platili projekcije i zašto baš film ”Parada”.

 

Film u novosadskoj ”Areni” videlo je stotinak prosvetara, a posle prikazivanja dobili su i materijale za vannastavne ektivnosti učenika. Obratio im se i reditelj Srdjan Dragojević. - Dobili smo iz Ministarstva to obaveštenje, ali ono nije obavezujuće - kaže Staniša Banjanin, direktor Školske uprave Zrenjanin. - Dobra je volja da li ćemo ga primeniti ili ne. Rečeno nam je da će nam se obratiti distributeri kako bismo organizovali projekciju. Iskreno, nemam ništa protiv da pogledamo neki film ako je besplatan.

 

U distributerskoj kući ”Filmstar” tvrde da su projekcije za nastavnike bile besplatne, ali da će djaci, po povoljnijim cenama, plaćati odlazak u bioskop. Ideja je bila, kažu, da nastavnici gradjanskog vaspitanja pogledaju film, kako bi posle toga sa učenicima pričali o homoseksualnosti.

 

Inače, film ”Parada” govori o grupi gej aktivista koji pokušavaju da organizuju ”paradu ponosa” u Beogradu.


Izvor: Večernje Novosti

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."