You are here: Početna » Kultura » Film » Nastavlja se snimanje “Parade”
ponedeljak, 01 jun 2020

Nastavlja se snimanje “Parade”
Reditelj Srđan Dragojević i dalje boravi u Hrvatskoj s glumačkom ekipom filma “Parada” koji se bavi temom prihvatanja LGBT osoba u društvu.

 

Glavne uloge poverene su Nikoli Koji i Milošu Samolovu čiji likovi u filmu pokušavaju da pokažu kako se lična uverenja mogu promeniti kada se nađu u neočekivanoj i izazovnoj situaciji.

 

Kojin lik, Limun, “hardkor” Balkanac i čista suprotnost Samolovom liku Radmilu koji je bivši pozorišni reditelj i gej aktivista. Tragikomičnost u filmu nastaje kada se ova dva lika nađu u situaciji da im se životi i sudbine isprepletu.

“To nije samo film o odnosu gej i strejt, nego je opšta priča o tome da ljudi, bez obzira na veru i naciju, mogu naći zajednički jezik “, izjavio je Dragojević jednom prilikom.

 

Snimanje filma započelo je za vreme održavanje Pride-a u Beogradu, a glumačka ekipa se preselila prvo u Makedoniju, a sad i u Hrvatsku gde će snimiti par scena na više lokacija.

 

Izvor

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."