You are here: Početna » Kultura » Film » Srđan Dragojević nastavio snimanje "Parade" u Hrvatskoj
petak, 05 mar 2021

Srđan Dragojević nastavio snimanje "Parade" u Hrvatskoj

Reditelj Srđan Dragojević s glumačkom ekipom boravi u Hrvatskoj, gde snimaju film „Parada”, koji se bavi škakljivom temom prihvaćenosti gej populacije u društvu.


Glavne uloge poverene su Nikoli Koji i Milošu Samolovu, a ova tragikomedija treba da pokaže da li je moguće promeniti lična predubeđenja kada se čovek nađe u neočekivanoj i izazovnoj situaciji kao što se to desi s Limunom i Radmilom.


Limun (Kojo) je vlasnik privatne firme za fizičko obezbeđenje, hardkor Balkanac, mačo tip i sušta suprotnost Radmilu (Samolov), bivšem pozorišnom reditelju, sadašnjem gej aktivisti. Međutim, život će ih spojiti i ispreplesti njihove sudbine do te mere da će morati da zavise jedan od drugog, što će dovesti do njihovog ličnog, ali i međusobnog preispitivanja.


- To nije samo film o odnosu gej i strejt, nego je opšta priča o tome da ljudi, bez obzira na veru i naciju, mogu da nađu zajednički jezik - izjavio je Dragojević jednom prilikom.


Snimanje „Parade” počelo je za vreme održavanja gej parade u Beogradu prošlog oktobra, a ekipa se potom preselila u Makedoniju u Bitolu, a sada se nalazi u Hrvatskoj, gde će na nekoliko lokacija snimati do kraja aprila. Planirano je da neke od scena budu rađene na ostrvima Rab i Pag, zatim u Obrovcu i na graničnom prelazu Bejakovo. Pored ekipe domaćih glumaca, u kojoj su još i Goran Jevtić, Nataša Marković, Bata Živojinović, Dragojević je angažovao i hrvatske glumce, me u kojima su Goran i Bojan Navojec, Dejan Aćimović i Ivica Zadro.


Izvor: 24 sata

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."