You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Umrežavanje » Saopštenje za javnost povodom napada na gej muškarca
sreda, 15 jul 2020

Saopštenje za javnost povodom napada na gej muškarca

 

NLODa li nasilje treba da se dogodi vama da biste reagovali?

 

Novosadska Lezbejska Organizacija – NLO i grupa za podršku gej muškarcima “Izađi” pozivaju javnost da reaguje na nasilje koje se događa nad lezbejkama i gej muškarcima.

 

U noći između 30. i 31. oktobra u Temerinskoj ulici u Novom Sadu napadnut je I. J. (23). Pretučen i ostavljen da lezi. Obratio se hitnoj pomoći, i upućen je na Urgentni centar. Napad je prijavljen policiji, I.J. je dao opis napadača. Bila su to dva mladića, iznad 25 godina u trenerkama. Jedan vrlo krupan i visok, obučen u crno i belo. Drugi obučen sasvim u crno. I.J. je prolazio ulicom, mimoišao nasilnike, a zatim ga je jedan od njih udario u glavu. I.J. je pao, nastavili su da ga tuku. Izgubio je svest. Napadači su pobegli.

 

I.J. je gej muškarac koji koristi programe podrške naših organizacija. Nakon susreta sa inspektorom novosadske policije, zaključeno je da je reč o nasilju na ulici i procedura traganja za napadačima se nastavlja.

 

Novosadska Lezbejska Organizacija – NLO i grupa “Izadji” pratiće dešavanja oko slučaja i obaveštavati javnost o radu institucija. Dosadašnja saradnja sa policijom je na vrlo dobrom nivou. I.J. će iskoristiti sva prava koja mu kao građaninu pripadaju.

 

Naše organizacije zele, po ko zna koji put, da postave ista pitanja svojim sugrađanima i sugrađankama : Zašto niko nije prišao mladiću koji je skoro sat vremena bez svesti lezao na ulici? Zašto građanke i građani Novog Sada ćute pred nasiljem na ulicama?

 

Smatramo da se ignorisanjem legitimiše nasilje i postavlja ga kao "vrednost" ovog društva. Pozivamo na ljudskost i odgovornost građanke i građane, organizacije civilnog društva i institucije drzave.

 

Naše organizacije uverene su da samo zajedničkim reagovanjima na sve što se oko nas dogodi mozemo ovo društvo učiniti boljim.

 

Izvor

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."