You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Umrežavanje » Centar E8 - Saopštenja za javnost
sreda, 15 jul 2020

Centar E8 - Saopštenja za javnost

 

centar_e8Poštovani/e,

,

 

Centar E8 želi da se zahvali predstavnicima/ama vlasti i huliganima zbog zabrane Parade ponosa koja je trebalo da bude održana 2.10.2011. u Beogradu!

 

Želimo da se zahvalimo jer ste nam zabranom Parade dali još veći podstrek i motivaciju da nastavimo da se borimo protiv nasilja u našem društvu, među mladima pre svega. Dali ste nam podstrek da razbijamo stereotipe o muškarcu u Srbiji koji mora biti nasilan.

 

A to je i bio vaš cilj, zar ne?

 

Parada ponosa je organizovana od strane građana i građanki Republike Srbije vođenih idejom da im Ustav dozvoljava mirno okupljanje gde se bore za svoju jednakost i sigurnost u društvu. Njihova želja da na miran način prošetaju stopirana je od strane ekstremističkih desničarskih organizacija. Jači su, svesni smo toga! Huligani ne samo da su jači nego i mlade, koji su budućnost ove zemlje, uče da nasilje treba da bude životni stil. Oni su modeli ponašanja koji uče da je u redu npr. gađati policajca kiselinom ili tući slabije ili vređati one koji nisu kao ti.

 

Centar E8 već tri godine u Srbiji sprovodi projekat „Mladići kao saveznici u sprečavanju nasilja i sukoba na zapadnom Balkanu " u partnerstvu sa CARE International NWB, a uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške. Radom sa mladićima, srednjoškolcima, mi menjamo njihove stavove i ponašanje sa ciljem da usvoje zdrave stilove života, podrže rodnu ravnopravnost i protive se nasilnom ponašanju prema zajednici, ženama i svojim vršnjacima, da poštuju različitost i ne diskriminišu nikoga.

 

Zabranom Parade ponosa shvatili smo da je Srbiji "Budi muško" projekat, a i njemu srodni, i više nego potreban. Da je nasilje problem koji se neće rešiti tako što će se zabranjivati manifestacije koje mogu da budu izgovor za to. Zato ćemo mi nastaviti da radimo i težimo velikom cilju, a to je da sinonim za "Budi muško" u Srbiji postane muškarac koji se protivi nasilju i poštuje različitost!

 

Centar E8 tim

 

Izvor

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."