You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Saopštenja » Saopštenje povodom napada u centru Beograda
utorak, 19 mar 2019

Saopštenje povodom napada u centru Beograda

 

 

labris logoLabris - organizacija za lezbejska ljudska prava najoštrije osudjuje još jedan napad u centru Beograda, koji se dogodio u noći između 25. i 26. novembra kada je prvo verbalno a zatim i fizički napadnut M .P. (26).

 

Momak koji je napadnut zbog pretpostavljene seksualne orjentacije u blizini Trga Republike, zadobio je kontuziju glave i lica i podlive iznad i ispod levog oka.

 

Prema informacijama o napadu koje je M. P. (26) prijavio Gej strejt alijansi, njega je prilikom izlaska iz pekare na putu ka obližnoj stanici noćnog gradskog prevoza, verbalno napao jedan mladić uz podršku dva druga.

 

M.P. ga je upitao šta želi od njega i rekao mu da ga ostavi na miru uputivši se dalje ka Trgu Republike.

 

Napadač, međutim, nije odustao i uz salvu psovki i homofobičnih uvreda više puta napao M.P. najpre ga šutnuvši u leđa, a zatim ga je udarao pesnicama po glavi. M.P. je sve vreme pokušavao da se odbrani i pobegne, ali je napadaču "u pomoć" pritekao i njegov drug.

 

M.P. je u jednom od pokušaja da pobegne ka autobusu uspeo da telefonom pozove policiju, ali to nije sprečilo napadače da nastave da ga tuku i vređaju.

 

Na napad, koji je trajao nekoliko minuta, niko od prolaznika nije reagovao..

 

Policija je nakon desetak minuta došla i na licu mesta saslušala prvog napadača, dok su ostali u međuvremenu pobegli.

 

Posebno je zabrinjavajuća činjenica da je napadač u prisustvu policije glasno zapretio: "Hoćeš sad još dva sata da te bijem?!", na šta, kako saznajemo, policija nije reagovala.

 

Protiv napadača je podneta prekršajna prijava.

 


Labris - Lesbian Human Rights Organization


 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."