You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Saopštenja » Protest zbog ponovljenog govora mržnje
utorak, 21 maj 2019

Protest zbog ponovljenog govora mržnjeKoalicija

 

 

 

 

 

 

Koalicija protiv diskriminacije oštro kritikuje ponovni govor mržnje koji predsednik opštine Jagodina i lider JS, Dragan Marković, iznosi na račun LGBT populacije.

 

Nakon što je Prvi osnovni sud u Beogradu doneo prvostepenu presudu zbog teškog oblika diskriminacije LGBT osoba i nakon što mu je zabranio da ponavlja izvršenu diskriminaciju, Dragan Marković se oglušio o odluku suda i izjavio medijima da je “ponosan na kaznu ako je on doprineo tome da se ne održi parada srama u Beogradu.”

 

Smatramo da svako ima pravo na svoje lično mišljenje ali sve dok ono ne predstavlja govor mržnje, diskriminaciju i poziv na linč, a upravo ovakve izjave predsednika opštine Jagodine doprinose štirenju atmosfere netolerancije i stvaranju okruženja u kome se svako nasilje i podsticanje mržnje prema drugima relativizuju.

 

Očekujemo od nadležnih institucija da reaguju na novu diskriminatornu izjavu Dragana Markovića, kao i da bez izuzetka reaguju na svaki govor mržnje, podsticanje i sprovodjenje diskriminacije.

 

Koaliciju protiv diskriminacije čine:

Centar za unapređivanje pravnih studija, Civil Rights Defenders, Labris - organizacija za lezbejska ljudska prava, Mreža odbora za ljudska prava (CHRIS network), Udruženje studenata sa hendikepom, Gayten LGBT, PRAXIS i Regionalni centar za manjine.

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."