You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Saopštenja » Saopštenje za javnost povodom jučerašnjeg napada
utorak, 21 maj 2019

Saopštenje za javnost povodom jučerašnjeg napada

 

 

 

labris_logo

U CENTRU GRADA NAPADNUTA DEVOJKA ZBOG NOŠENJA OBELEŽJA LGBT POPULACIJE

SA NAPADNUTOM A.Ž. BILA I AKTIVISKINJA LABRISA

 

 

Devojka koja je nosila majicu sa oznakom LGBT populacije teško je povređena kada ju je jutros u 4sata i 30 minuta napao maloletnik sa nožem u Ulici Carice Milice u centru Beograda.


Labris - organizacija za lezbejska ljudska prava najstrožije osuđuje napad na A.Ž. i od nadležnih organa traži da se osobe koje su izvršile napad najoštrije kazne. Bez obzira na godine počinioca Labris zahteva da se u što kraćem roku pronađu i adekvatno kazne akteri ovog strašnog događaja.


Takođe apelujemo na vlasti da pod hitno pokrenu proces suzbijanja nasilja nad LGBT osobama. Labris apeluje na političare i nadležne državne institucije da ne čekaju više da još neko strada već da krenu u što odlučniju borbu protiv nasilja koje izjeda korene ovog društva.


Slučaj povređene A. Ž. je samo jedan od mnogih sličnih primera koji prođu medijski nezapaženo a često i neprijavljeno.Labris - organizacija za lezbejska ljudska prava /Labris - Lesbian Human Rights Organization

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."