You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Pravna pomoć
petak, 06 avg 2021

Pravna pomoć

Projekat Pravna pomoć ima za cilj pre svega intenziviranje komunikacije i saradnje LGBT organizacija, organizacija za ljudska prava i institucija koje pružaju pravnu podršku a u cilju unapređenja prava i zaštite LGBT osobama u slučajevima nasilja i/ili diskriminacije.

Želimo da kroz aktivnosti ovog projekta unapredimo razmenu informacija u oblasti pravne podrške ali i da povećamo broj senzibilisanih pravnika/ica u organizacijmama civilnog društva.

Svesne da je homofobično nasilje gotovo nevidljivo, a sveprisutno, želimo da unapredimo informisanost LGBT osoba o mehanizmima i zakonskim mogućnostima zaštite u okviru postojećih institucija i regulative. Važan cilj projekta Pravna pomoć je i da omogućimo LGBT osobama pravnu podršku ali i psihološku osnaženost da prijavljuju nasilje i/ili diskriminaciju.

 

 

Reč poverenice

 

 

poverenica_logoReč poverenice

Opširnije...

Prekršajnopravna zaštita od diskriminacije

 

poverenica_logoPrekršajnopravna zaštita od diskriminacije

Opširnije...

Krivičnopravna zaštita od diskriminacije

 

poverenica_logoKrivičnopravna zaštita od diskriminacije.

Opširnije...

Konferencija sa lokalnim, pokrajinskim i republičkim Zaštitinicima/icama građana

zastitnik logoLabris – organizacija za lezbejska ljudska prava je 1. decembra 2010. godine u Beogradu održala jednodnevnu Konferenciju sa lokalnim, pokrajinskim i republičkim Zaštitinicima/icama građana.
Opširnije...

Izveštaj sa seminara Strateško zastupanje slučajeva kršenja LGBT ljudskih prava

gej parada londonU organizaciji ILGA Europe (International Lesbian and Gay Association), u Londonu je u periodu 24.-25. septembra, održan seminar o stateškom zastupanju u slučajevima kršenja LGBT ljudskih prava. Seminar je bio namenjen predstavnicima/acama organizacija koje su članice ILGA Europe a cilj je bio da učesnici/e saznaju više i razmene isksutva u oblasti vođenja strateških slučajeva na sudu.
Opširnije...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL