You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Info centar » Izveštaj sa radionice: Upravljanje brigama
sreda, 15 jul 2020

Izveštaj sa radionice: Upravljanje brigama

upravljanje brigama Radionica o “UPRAVLJANJU BRIGAMA”  je održana 13.11.2010. godine u Beogradu, u prostorijama Labrisa. Autorka i voditeljka radionice bila je Ana Mijalković.

 

Ideja je da se  učesnicama priblliži šta je to zabrinutost, na koje načine brige utiču na njihove živote i šta bi one moge da urade kako bi to promenile.
Radionici je prisustvovalo 14 učesnica, od kojih su tri učesnice prvi put učestvovale na radionici u organizaciji Labrisa, radionica je trajala 4 sata.
Učesnice su radile na listama svojih životnih ciljeva, njihovoj povezanosti i realnosti. Radile su na struktuiranju vremena i na tome kako doći u kontakt sa stvarnim potrebama, i kako osmisliti aktivnosti koje će ih dovesti do željenih ciljeva.
Radjeno je na međuljudskim odnosima koje učesnice svakodnevno ostvaruju, i kako da ih poboljšaju. Takodje pomenute su „igre moći“ i kako one utiču na međuljudske odnose.

Najveći utisak je ostavlia vežba „vođene fantazije“ u kojoj je voditeljka radionice učesnicama približila kako se oslobode nepotrebnih briga i kako da postignu ciljeve koji su im bitni, i kako sebi da upućuju poruke podrške koje su im u tom trenutku potrebne.

 

Pregled evaluacionih upitnika:
Motivacija učesnica radionice: Učesnice su bile motivisane novim saznanjima i potrebama za smernicama, kao i podrškom kako bi se osnažile i radile na sebi.
Na radionici im se najviše dopalo: vežbe koje su im bitne i zanimljive jer su kroz njih bile u mogućnosti da dodju u kontakt sa svojim problemima, bliskost koju su ostvarile sa ostalim učesnicama i podrška koju su davale jedna drugoj.
Na radionici im se nije dopalo: nekoliko učesnica ima zamerku na dužinu trajanja radionice, odnosno žele da radionica traje duže jer im je potrebno više prostora za vežbe.
Prosečna ocena radionice: 4.85
Generalni utisak svih učesnica nakon radionice je da su zainteresovane za još sličnih radionica i želele bi da saznaju vise o „Igrama moći u partnerskim odnosima“.

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."