You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Info centar » Izveštaj sa radionice:Homofobija, Coming Out, Identiteti
sreda, 15 jul 2020

Izveštaj sa radionice:Homofobija, Coming Out, Identiteti

coming outRadionica o homofobiji, internalizovanoj homofobiji, coming out-u, identitetima i stereotipizaciji unutar lezbejske zajednice  je održana 31.10.2010. godine u Beogradu, u prostorijama Labrisa. Autorka i voditeljka radionice bila je Dragana Stojanović.

Ideja je da se teorijski, kroz lične primere i diskusiju, učesnicama radionice priblizi pojam homofobije i internalizovane homofobije, proces coming out-a, kao i da se upoznaju sa različitim  identitetima i stereotipima sa kojima se mogu susresti unutar lezbejske zajednice.
Radionici je prisustvovalo 13 učesnica, od kojih je 7 učesnica prvi put učestvovalo na radionici u organizaciji Labrisa, radionica je trajala 8 sati, i bila je sve vreme interaktivna.

Pregled evaluacionih upitnika:

Motivacija učesnica radionice: želja za novim saznanjima, razmenjivanje ideja, stavova i razmišljanja, osnaživanje, bolja spoznaja sebe i sopstvenog identiteta.

Na radionici im se najviše dopalo: otvorenost svih učesnica, davanje jednakog prostora svim učesnicama, način na koji je tema obrađena, razgovor o identitetima i stereotipima, druženje.

Na radionici im se nije dopalo: nekoliko učesnica ima zamerku na dužinu trajanja radionice, odnosno želele bi da je radionica trajala duže, takođe nekoliko učesnica želi da ima više pauza.

Prosečna ocena radionice: 5.00

Generalni utisak svih učesnica nakon radionice je da su zainteresovane za još sličnih radionica i želele bi da saznaju više o identitetima, seksualnosti, lezbejskom seksu.

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."