You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Edukacija » Izveštaj sa seminara "Istopolna orijentacija i odgovorno novinarstvo"
utorak, 19 feb 2019

Izveštaj sa seminara "Istopolna orijentacija i odgovorno novinarstvo""Istopolna orjentacija i odgovorno novinarstvo" tema je seminara koji je održan u subotu, 26. novembra 2011. u Beogradu, u hotelu Mažestik u organizaciji Labrisa - organizacije za lezbejska ljudska prava a pod pokroviteljstvom Civil Rights Defenders-a.


Seminar koji je okupio blizu dvadeset novinara/ki, blogera/ki, kao i studenata i studentkinja novinarstva iz cele Srbije, imao je za cilj ukazivanje na ulogu medija i značaj objektivnog i pravilnog izveštavanja kroz upotrebu odgovarajuće nediskriminatorne terminologije a u cilju podizanja svesti o istopolnoj orjentaciji.


Kroz interaktivne panele i razmenu iskustva, ukazalo se na probleme sa kojima se susreću LGBT osobe dok su se završne reči seminara odnosile na preporuke za objektivno i pozitivno izveštavanje kada su u pitanju LGBT teme.


Prisutnima je podeljena Labrisova publikacija koju su izradile Jelena Višnjić i Katarina Lončarević "Politike reprezentacije  LGBTTIQ populacije u medijima Srbije za 2010 godinu".


Seminar i predavačice su ocenjeni najvišom ocenom.


Labris

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."