You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Edukacija » Održan seminar za nastavnike i nastavnice Srednje grafičke škole
ponedeljak, 17 jun 2019

Održan seminar za nastavnike i nastavnice Srednje grafičke škole

 

da ti kazemKancelarija za mlade Novi Beograd u partnerstvu sa organizacijom „Labris”, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, od aprila realizuje projekat „Želim da ti kažem..”, čiji je opšti cilj povećanje stepena informisanosti i prevazilaženja dominantnih stereotipa i predrasuda o LGBT populaciji (LGBT – lezbejke, gej muškarci, biseksualne i transrodne osobe).

 

Tema su LGBT mladi u srednjoškolskoj populaciji, a aktivnosti su usmerene primarno na odrasle koji u srednjim školama Novog Beograda rade sa mladima kako bi im se pružila podrška kada je ova tema u pitanju.

 

Prvi jednodnevni seminar realizovan je 24. septembra za stručne saradnike/ce i nastavnike/ce iz Srednje grafičke škole. U prostorijama Kancelarije za mlade Novi Beograd 11 učesnika/ca imalo je priliku da od 10 do 19 časova sazna više o temi LGBT populacije sa terminološkog, pravnog i psihološkog aspekta. Prisutnima je najzanimljiviji deo bio poslednji segment – Živa biblioteka, kada su imali priliku da u razgovoru sa aktivistkinjama organizacije „Labris” razgovaraju o svemu što ih zanima kada je tema radionice u pitanju.

 

Aleksandra Gavrilović

Programska koordinatorka za edukaciju/Program Coordinator for Education

Labris - organizacija za lezbejska ljudska prava /Labris - Lesbian Human Rights Organization

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."