You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Edukacija » Želim da ti kažem
utorak, 19 feb 2019

Želim da ti kažem

 

Zelim da ti kazemLabris, u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Novi Beograd, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, od aprila do oktobra 2011. godine, realizuje projekat „Želim da ti kažem...“.


Projekat „Želim da ti kažem...“ se bavi temom LGBT mladih (LGBT - lezbejke, gej muškarci, biseksualne i transrodne osobe) u srednjoškolskoj populaciji i usmeren je pre svega na odrasle koji rade sa mladima ali se obraća i mladima.

 

Planirani program ima više faza i predviđa: izradu dve brošure, za srednjoškolce i za nastavno osoblje u skladu sa temom projekta, jednodnevni interaktivni seminar za stručne saradnike i nastavno osoblje svake srednje škole na teritoriji opštine Novi Beograd i forum teatar za stručne saradnike i nastavno osoblje i za učenike. Nakon realizacije projekta, ukoliko mladi budu pokazali interesovanje za bavljenje temom ljudskih prava, predviđeno je i formiranje aktivističke grupe Kancelarije za mlade Novi Beograd koja bi se bavila vršnjačkom edukacijom u oblasti ljudskih prava.

 

Prva aktivnost u procesu izrade brošure za srednjoškolce/ke je bila organizovanje interaktivne radionice sa ciljem dobijanja informacija šta mlade interesuju kada su LGBT vršnjaci u pitanju. Kancelarija za mlade Novi Beograd i Labris su 6. jula u prostorijama KZM realizovali radionicu u kojoj je učestvovalo desetoro mladih uzrasta od 18 do 23 godine. Razmatrali su se najdominantniji stereotipi i predsrasude i mladi su imali priliku da kroz tzv „živu biblioteku“ postavljaju pitanja aktivistkinjama Labrisa.


Izvor

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."