You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Edukacija
petak, 06 avg 2021

Edukacija

Edukacija je Labrisov program koji podrazumeva organizovanje seminara i radionica – pre svega seminara za različite ciljne grupe a s ciljem informisanja i senzibilisanja na temu lezbejskih ljudskih prava.
Do sada je Labrisov seminar pohađalo 200 učesnika i učesnica iz sledećih ciljnih grupa: mediji, omladinske nevladine organizacije, ombudsmani, omladine političkih partija, zaposlene/i u instituciujama koje/i se bave nekom vrstom savetodabvnog i terapijskog rada, ženske nevladine organizacije. Kroz edukativne aktivnosti pravimo kontakte sa potencijalnim saveznicima/icma u naporima za promociju lezbejskih ljudskih prava i stvaramo mrežu podrške za lezbejke i biseksualne žene.

Izveštaj sa seminara "Istopolna orijentacija i odgovorno novinarstvo""Istopolna orjentacija i odgovorno novinarstvo" tema je seminara koji je održan u subotu, 26. novembra 2011. u Beogradu, u hotelu Mažestik u organizaciji Labrisa - organizacije za lezbejska ljudska prava a pod pokroviteljstvom Civil Rights Defenders-a.

Opširnije...

Održan seminar za nastavnike i nastavnice Srednje grafičke škole

 

da ti kazemKancelarija za mlade Novi Beograd u partnerstvu sa organizacijom „Labris”, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, od aprila realizuje projekat „Želim da ti kažem..”, čiji je opšti cilj povećanje stepena informisanosti i prevazilaženja dominantnih stereotipa i predrasuda o LGBT populaciji (LGBT – lezbejke, gej muškarci, biseksualne i transrodne osobe).

Opširnije...

Želim da ti kažem

 

Zelim da ti kazemLabris, u partnerstvu sa Kancelarijom za mlade Novi Beograd, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, od aprila do oktobra 2011. godine, realizuje projekat „Želim da ti kažem...“.

Opširnije...

Narativni izveštaj za projekat "Pozorište u akciji - Moć dijaloga"

Pozoriste u akcijiOsnovni podaci o projektu

 

S ciljem da senzibiliše i edukuje širu javnost, posebno učenike i profesore srednjih škola, o pravima  LGBT osoba i problemima sa kojima se susreću u školi i van nje zbog drugačije seksualne orijentacije, Labris - Organizacija za lezbejska ljudska prava realizovao je projekat “Pozorište u akciji-Moć dijaloga”.

Opširnije...

Rezultati istraživanja o nasilju nad LGBTTIQ osobama

zastavicaRezultate Labrisovog istraživanja "Nasilje: LGBTTIQ osobe i njihova svakodnevica u Srbiji" koje je sprovela Isidora Jarić možete preuzeti ovde.

 

 

 

 

 

.

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL