You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Lobiranje i Zagovaranje » LABRIS I PREDSTAVNICI POLICIJE SRBIJE NA TRENINGU O ZLOČINU IZ MRŽNJE
utorak, 19 feb 2019

LABRIS I PREDSTAVNICI POLICIJE SRBIJE NA TRENINGU O ZLOČINU IZ MRŽNJE


 

labris logoPODRŠKA POLICIJSKOM USAVRŠAVANJU

 

Zajednička delegacija Uprave policije Srbije i organizacije Labris, boravila je u Hagu 8. i 9. decembra 2011. godine, gde je učestvovala je na konferenciji “Udruživanje snaga u sprečavanju homofobičnog i transfobičnog nasilja u Evropi - saradnja pravosudnih organa i civilnog društva” koju je organizovala ILGA Europe, krovna evropska asocijacija LGBT organizacija.

 

Konferencija koja je održana u velelepnoj zgradi ministarstva prosvete, nauke i kulture, je realizovana uz podršku Vlade Kraljevine Holandije, Holandske policijske akademije i Evropske unije i predstavlja završnu konferenciju trogodišnjeg projekta “Rad sa policijom i prepoznavanju i suzbijanju zločina iz mržnje u Evropi, 2008-2011”.

 

Konferencija je bila prilika da se razmene iskustva između zemalja u domenu suzbijanja zločina iz mržnje i svi učesnici/ce su dobili materijal o primerima dobre prakse kada je reč o suzbijanju ove vrsta zločina.

 

Državni sekretar za bezbednost i pravdu, Fred Teeven i ministarka prosvete, nauke i kulture, Marja van Bijsterveldt-Vliegenthart u vladi Holandije, uzeli su učešće na konferenciji zajedno sa predstavnicima ILGA Europe, i organizacijama članicama ILGA Europe, predstavnicima policije, javnim tužiocima, političarima i nacionalnim telima za ravnopravnost.

 

Skup koji je okupio oko 60 učesnika/ca predstavlja dobru priliku za LGBTI organizacije, političare, i predstavnike policije, da izrade strategiju zasnovanu na saznanjima proisteklim iz ovog projekta rekao je Greg Czarnecki, član izvršnog odbora ILGA Europe.

 

Projekat je pokazao da je dijalog između ovih aktera ključan u cilju efikasne borbe protiv zločina iz mržnje.

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."