You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Lobiranje i Zagovaranje » Održana regionalna konferencija
utorak, 19 feb 2019

Održana regionalna konferencija

 

 

labris logoLabris, organizacija za lezbejska ljudska prava, je pod pokroviteljstvom ILGA Europe organizovao regionalnu konferenciju “Uspešne strategije lobiranja za unapređenje LGBTTIQ prava – Zapadni Balkan”.

 

Dvodnevna konferencija organizovana je u Beogradu, 21. i 22. oktobra 2011. godine i okupila je preko 30 aktivista i aktivistkinja iz LGBT organizacija iz Srbije i regiona kao i ugledne profesore i profesorke sa instututa društvenih nauka u Beogradu, Fakulteta za bezbednost, predstavnicu kancelarije poverenika za zaštitu ravnopravnosti kao i predstavnike i predstavnice NUNS-a (nezavisnog udruženja novinara Srbije) i predstavnice Zavoda za ravnopravnost polova, Vojvodina.

 

Konferenciji su prisustvovali/e i brojne kolege i koleginice iz drugih organizacija za zaštitu ljudskih prava. Analizirajući evaluacione upitnike koje su učesnici/ce popunjavali na kraju susreta, sa ponosom ističemo da je konferencija, njeno organizovanje, odabir panela i tema ocenjen najvišom ocenom.

 

Najpozitivnije je ocenjen panel na kome se otvorilo pitanje Parade ponosa i diskusuja o tome da li je to jedini i najefikasniji vid borbe za unapređenje prava i položaja LGBTTIQ populacije u ovom trenutku. Diskusija je započeta i trajaće još dugo...

 

Više o zaključcima i stavovima imaćete prilike da čitate u brošuri koja će biti izrađena u narednom periodu. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su prisustvovali i svojim prisustvom doprineli da zajedno ostvarimo uspešan projekat.

 

Jovanka Todorović

Koordinatorka programa za lobiranje i zagovaranje

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."