You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Lobiranje i Zagovaranje » Nalepnice preteće sadržine - zahtevamo hitnu reakciju države
utorak, 19 feb 2019

Nalepnice preteće sadržine - zahtevamo hitnu reakciju države

 

parada ponosa 2011 - logoLabris - organizacija za lezbejska ljudska prava sa zabrinutošću obaveštava javnost da su se u vozilima gradskog saobraćajnog prevoza i na drugim javnim mestima u Beogradu pojavile nalepnice koje predstavljaju direktnu pretnju LGBT populaciji.

 

Jedna vrsta pretećih nalepnica koja je primećena na nekoliko lokacija u gradu poručuje-" Pedere u blendere" i propraćena je ilustracijom tog slogana, dok na drugoj piše " Omladina bez nade posao čeka, a režim pedere Beogradom šeta, e sad je dosta!" u potpisu Srbska akcija-podvig i borba. Pomenuta organizacija, koja potpisuje drugi slogan, ranije se isticala morbidnim nacionalističkim sloganima poput onog " Ako bolujete od zaborava letujte u Hrvatskoj" na kome se nalazi ilustracija dece iz koncentracionih logora.

 

Smatramo da se u ovom slučaju radi se o nedvosmislenoj pretnji čitavom jednom delu populacije i zahtevamo od države da hitno reaguje kako bi sprečili nasilnike da svoje pretnje i ostvare.

 

Istovremeno podsećamo da su i tokom 2009. i 2010. godine uoči organizovanja Parade ponosa, divljanju huligana na ulicama prethodili grafiti mržnje, nalepnice i pretnje upućene putem sredstava javnog informisanja. Iz tog razloga apelujemo na nadležne da udju u trag organizatorima i pomagačima kampanje koja podiže tenzije u društvu i poziva na linč čitavog jednog dela populacije.

 

Beograd, 26. septembar 2011. godine

 

Labris - organizacija za lezbejska ljudska prava /Labris - Lesbian Human Rights Organization

Beograd, Srbija
tel: +381 11 3341 855, +381 11 3347 401
fax:+381 11 3225 065
cell: +381 64 700 82 93
e-mail: Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
www.labris.org.rs
Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."