You are here: Početna » Labris » Aktivnosti » Lobiranje i Zagovaranje
petak, 06 avg 2021

Lobiranje i Zagovaranje

Ovaj program se odnosi na lobiranje vlasti, institucija, donosioca odluka, ali i drugih nevladinih organizacija za ljudska prava, da uvrste lezbejska ljudska prava u postojeće zakone, propise, politike. Takođe, radimo i na lobiranju za usvajanje novih zakona koji će na adekvatan način štititi LGBTTIQ ljudska prava. U okviru ovog dela, Labris organizuje press konferencije, javne rasprave, pokreće medijske kampanje, izdaje publikacije a s ciljem podizanja vidljivosti LGBTTIQ osoba i seksualne orijentacije kao osnovnog ljudskog prava. Takođe, s namerom da unapredimo i utičemo na zakonodavstvo koje se tiče ljudskih prava – učestvujemo u pisanju amandmana ali i zakonskih predloga koji bi poboljšali položaj osoba drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne.

 

 

 

LABRIS I PREDSTAVNICI POLICIJE SRBIJE NA TRENINGU O ZLOČINU IZ MRŽNJE


 

labris logoPODRŠKA POLICIJSKOM USAVRŠAVANJU

Opširnije...

Saopštenje za javnostlabris logoLabris - organizacija za lezbejska ljudska prava na proslavi 15 godina ILGA Europe

Opširnije...

Održana regionalna konferencija

 

 

labris logoLabris, organizacija za lezbejska ljudska prava, je pod pokroviteljstvom ILGA Europe organizovao regionalnu konferenciju “Uspešne strategije lobiranja za unapređenje LGBTTIQ prava – Zapadni Balkan”.

Opširnije...

Nalepnice preteće sadržine - zahtevamo hitnu reakciju države

 

parada ponosa 2011 - logoLabris - organizacija za lezbejska ljudska prava sa zabrinutošću obaveštava javnost da su se u vozilima gradskog saobraćajnog prevoza i na drugim javnim mestima u Beogradu pojavile nalepnice koje predstavljaju direktnu pretnju LGBT populaciji.

Opširnije...

Saopštenje za javnost povodom obeležavanja Medjunarodnog dana ponosagay-lesbian-hands1Razvijanjem platna duginih boja, koja predstavlja simbol LGBT pokreta, na zgradi Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, u Beogradu danas je simbolično obeležen Međunarodni dan ponosa.

Opširnije...