You are here: Početna » Labris » Aktivnosti
petak, 06 avg 2021

Aktivnosti

 • Međunarodni skupovi ( 33 Broj članaka )
 • Umrežavanje ( 30 Broj članaka )
  Na ovoj stranici možete pronaći informacije o inicijativama i mrežama u čijem radu Labris učestvuje.
 • Info centar ( 25 Broj članaka )

  Info centar Labrisa pruža ti informacije o radu grupe - našoj istoriji, trenutnim i budućim aktivnostima, uslugama koje su ti na raspolaganju - podršku, prostor za edukaciju, druženje i razmenu mišljenja i iskustava sa drugim ženama, psihološko savetovalište.

  Edukativni program Info centra namenjen je lezbejkama i ženama drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne i njihovom osnaživanju.

  Resurs centar radi svakog radnog dana (po dogovoru i vikendom). U Resurs centru možeš da koristiš internet i družiš se u okviru brojnih dešavanja u toku godine – projekcije filmova, radionice, večeri druženja, kokteli, izložbe...  Takođe, na raspolaganju ti je bogata biblioteka i videoteka.

  Psihološko savetovalište ti pruža mogućnost da sa nekim razgovaraš o svojim iskustvima i osećanjima. Zakazivanje je ponedeljkom i petkom od 10 - 12h, telefonom: 062/1655494 ili e-mailom: Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
  Više informacija možete dobiti telefonom 011/3347401. 064/7008293, e-mailom: Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 • Lobiranje i Zagovaranje ( 138 Broj članaka )

  Ovaj program se odnosi na lobiranje vlasti, institucija, donosioca odluka, ali i drugih nevladinih organizacija za ljudska prava, da uvrste lezbejska ljudska prava u postojeće zakone, propise, politike. Takođe, radimo i na lobiranju za usvajanje novih zakona koji će na adekvatan način štititi LGBTTIQ ljudska prava. U okviru ovog dela, Labris organizuje press konferencije, javne rasprave, pokreće medijske kampanje, izdaje publikacije a s ciljem podizanja vidljivosti LGBTTIQ osoba i seksualne orijentacije kao osnovnog ljudskog prava. Takođe, s namerom da unapredimo i utičemo na zakonodavstvo koje se tiče ljudskih prava – učestvujemo u pisanju amandmana ali i zakonskih predloga koji bi poboljšali položaj osoba drugačije seksualne orijentacije od heteroseksualne.

   

   

   

 • Pravna pomoć ( 50 Broj članaka )

  Projekat Pravna pomoć ima za cilj pre svega intenziviranje komunikacije i saradnje LGBT organizacija, organizacija za ljudska prava i institucija koje pružaju pravnu podršku a u cilju unapređenja prava i zaštite LGBT osobama u slučajevima nasilja i/ili diskriminacije.

  Želimo da kroz aktivnosti ovog projekta unapredimo razmenu informacija u oblasti pravne podrške ali i da povećamo broj senzibilisanih pravnika/ica u organizacijmama civilnog društva.

  Svesne da je homofobično nasilje gotovo nevidljivo, a sveprisutno, želimo da unapredimo informisanost LGBT osoba o mehanizmima i zakonskim mogućnostima zaštite u okviru postojećih institucija i regulative. Važan cilj projekta Pravna pomoć je i da omogućimo LGBT osobama pravnu podršku ali i psihološku osnaženost da prijavljuju nasilje i/ili diskriminaciju.

   

   

 • Volontiranje ( 1 item )
 • Edukacija ( 9 Broj članaka )
  Edukacija je Labrisov program koji podrazumeva organizovanje seminara i radionica – pre svega seminara za različite ciljne grupe a s ciljem informisanja i senzibilisanja na temu lezbejskih ljudskih prava.
  Do sada je Labrisov seminar pohađalo 200 učesnika i učesnica iz sledećih ciljnih grupa: mediji, omladinske nevladine organizacije, ombudsmani, omladine političkih partija, zaposlene/i u instituciujama koje/i se bave nekom vrstom savetodabvnog i terapijskog rada, ženske nevladine organizacije. Kroz edukativne aktivnosti pravimo kontakte sa potencijalnim saveznicima/icma u naporima za promociju lezbejskih ljudskih prava i stvaramo mrežu podrške za lezbejke i biseksualne žene.
 • Saopštenja ( 113 Broj članaka )
 • Newsflash ( 1 item )