You are here: Početna » Kolumne » Martini Osvrti » Prolećno spremanje u glavi
ponedeljak, 20 jan 2020

Prolećno spremanje u glavi

Dekontaminirajte se. Lepota, u svojim najrazličitijim oblicima, postaje sve jasnija pod svetlošću prolećnjeg sunca.
Prava tajna sveta jeste vidljiva. Nama je dato tako malo vremena da živimo istinski potpuno. Pobeđujte.
Ne promišljajte isuviše. Često svaka preterana spekulacija ispadne jalova i besmislena.
Zar se bilo šta zna sa potpunom sigurnošću?
Ne umarajte sebe pitanjima na koje je nemoguće dati odgovor. Znanje je krhko, a život je lep. I jednostavan.
Svaki mesec koji protekne, približava nas jedinoj izvesnosti; jedinoj užasnoj istini. Vreme je surovo i oholo se kikoće opadanju naših vitalističkih snaga. Sve će se na kraju, svakako, obesmisliti, svesti na mrak, završiti, raspasti. Nema razloga da uplićemo mrak u našu sadašnjost. Mrak je neizbežan, kako god sjajan bio život. Jedino što jeste u našoj moći, uradimo. Ostvarimo svoje želje, ideje, namere, zanose, snove, ludosti. Ostvarimo svoj život. Mladost.
Ne trošite uludo svoje dane. Ne rasipajte dragocenost svojih sati. Ne pretvarajete se da ste plemenitije nego što to vaša duša jeste. Ne pravite društvo dosadnima, ako su vam dosadne njihove priče. Ne pokušavajte da popravite sudbinu onih čiji su životi, očigledno, zauvek promašeni. Ne pristajte da budete žrtva neke energetske vampirice, kojoj ste neophodne samo dok iz vas izvlači vaše zdrave misli i osmehe. Ne poklanjajete svoje vreme nezanimljivim i praznim ljudima. Samo će i vas razboleti tupim mislima. Zaraziće vas svojim letargičnim ili pasivno-agresivnim mirenjem sa prolaznošću života. Živite! Živite radosnim životom koji ključa u vama. Ne gubite ni jedan jedini sat na siva razmišljanja i pad u malodušnost. Pronađite ono sto vas pokreće.
Otkrijte svoje tajne senzacije. Oživite ih. Oživite sebe. Prijajte drugima. Svet je veliki i šaren. Ako dopustimo da nas život zavede svojim jednostavnim lepotama, spasili smo se. Ni jedan dan se nikada neće vratiti. Uhvatite ga. Biće lepo proleće.
A onda još lepše leto, prijajuća jesen, radosna zima...pa opet blistavo proleće...i tako dok nas ima.

Marta
Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."