You are here: Početna » Kolumne » Desin Kutak » Propala Kosovska bitka
nedelja, 16 dec 2018

Propala Kosovska bitka

PRIDE Belgrade Drage moje organizatorke, znam da se neke od vas moda osećaju loše u ovim okolnostima oko otkazivanja Prajda, ali ja mislim da smo bez obzira (i s obzirom) na sve okolnosti postigle svoj cilj. Konačno, po prvi put, dobile smo širu javnu podršku sto može samo da se nastavi. Tri dana se bukvalno svuda samo o Prajdu govori i polemiše. To jeste svojevrstan šamar malograđanskim uzusima i primitivcima koji nasilje imaju kao jedini argument protiv prava na život, ljubav i različitost. Na život koji već postoji i korača ovim gradom i planetom, potpuno nevidljiv onima zagledanim u nepostojeće natalne projekcije i uvek izgubljene bitke.
Duboko sam ubeđena da je baš ovo početak jedne potpuno nove epohe u odnosima sa, pre svega neukom i nedovoljno izdiferenciranom državom, a potom i sa svakom individuom koja je u stanju da oseća i misli. Sad bi trebalo sistematski raditi s medijima i tražiti najširu moguću podrsku od gradjanstva koje nam je naklonjeno.

Nikada nisam bila sigurnija da će se prajd ipak održati možda čak i sledeće godine i to baš onako kako mi to želimo i beskrajno mi je drago što na Platou nije pala ni jedna kap krvi kojoj bi se sile zla radovale, jer jedino tako možemo osigurati trajne i dugoročne promene društva uljuljkanog u čamotinju i laži. To što su u svom bezrazložnom crnilu prošetali tamo gde nama nisu dali, nije nikakva pobeda, nego promašaj mesta i vremena u kome egzistiraju. Naime,1389. je odavno prošla, a sad je 2009. S obzirom da ni to ne shvataju, kako bi mogli da prepoznaju sve boje duge koje su baš sada svuda oko njih pa čak i medju njima samima.
Za revoluciju bez krvi, koja ne jede svoju decu !!! Za državu isključivo u službi svih njenih gradjana. ZA LJUBAV UMESTO mržnje!!!


Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."