You are here: Početna » Feminizam » Feminizam » Zavod za ravnopravnost proglasio najbolji plakat na temu borbe protiv nasilja nad ženama
utorak, 19 feb 2019

Zavod za ravnopravnost proglasio najbolji plakat na temu borbe protiv nasilja nad ženama


Rad studentkinje master studija Akademije umetnosti u Novom Sadu Jelene Potkonjak pod nazivom „Zaustavi ga dok možeš“ izabran je za najbolji od 18 radova koji su na temu borbe protiv nasilja nad ženama ušli u uži izbor na konkursu Zavoda za ravnopravnost polova.

 

Drugo mesto osvojila je Andrea Mernjik, studentkinja treće godine sa plakatom na temu „Zaustavimo nasilje nad ženama“, dok je treće mesto pripalo studentkinji četvrte godine Dragani Knežević i njenom radu „Ne trenirajte na ženama“.

 

Svi učesnici i učesnice konkursa su studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu, a njihovi radovi su od septembra do novembra ove godine obišli pet vojvođanskih opština i gradova (Pančevo, Rumu, Zrenjanin, Kikindu u  Bečej) gde su posetioci glasali za najbolji rad.

 

Povodom obeležavanja međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ izložba radova studentkinja i studenata Akademije umetnosti „Plakatima protiv nasilja nad ženama“ postavljena je u centru Novog Sada, u ulici Kralja Aleksandra, a građani i građanke će moći da je vide do 10. decembra kada se završava kampanja.

 

Zavod za ravnopravnost polova je prošle godine povodom obeležavanja dvadesetogodišnjice međunarodne kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ raspisao konkurs u kome su pozvani studenti i studentkinje Akademije umetnosti da se uključe u Kampanju i u formi plakata izraze svoje ideje i poruke o neophodnosti borbe protiv rodno zasnovanog nasilja.

 

U konkursu su učestvovali i studenti i studentkinje Odseka za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu sa radijskim reportažama na istu temu koje će se tokom Kampanje emitovati na 21 radio stanici u Vojvodini.

 

Izvor: Zavod za ravnopravnost polova

 

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."