You are here: Početna » Feminizam » Feminizam » Kruševac izdvaja milion dinara za SOS telefon
utorak, 19 feb 2019

Kruševac izdvaja milion dinara za SOS telefon

 


Za rad SOS telefona u ovoj godini budžetom Kruševca planirano je milion dinara, a dugovanja za njegov rad u 2011. prema Udruženju žena "Peščanik" grad će izmiriti do kraja januara, rečeno je u Gradskoj upravi Kruševca.


"Za finansiranje projekta Prevencija i zaštita od partnerskog nasilja u porodici (SOS telefon), u budžetu grada su obezbeđena sredstva od milion dinara, a krajem januara će biti raspisan Konkurs za dodelu sredstava", naveo je u pisanom odgovoru za agenciju Beta gradonačelnik Kruševca Dragan Jovanović.


On je naveo da je lokalna samouprava Ugovorom preuzela obavezu finansiranja projekta sa 1,4 miliona dinara u prethodnoj godini, da je u 2011. uplaćeno 770.000 dinara, a da će ostatak sredstava biti isplaćen do kraja januara.


Jovanović je podsetio da je krajem decembra 2011. godine lokalna samouprava podržala "Peščanik", koji je sa tim projektom konkurisao kod Ministarstva rada i socijalne politike za dodatna sredstva i da je time jasno pokazala spremnost i podršku aktivnostima na tom projektu.


Prema njegovim navodima Grad je obezbedio prostor za rad i pružanje usluga i time uštedeo 276.000 dinara.


SOS telefon u Kruševcu ne radi od 1. januara ove godine, jer, kako je tada saopštilo Udruzenje žena "Peščanik", koje je sprovodilo projekat, sa nadležnima iz Gradske uprave do tada nije bio postignut dogovor o nastavku saradnje.


"Peščanik" je tada naveo i da je dopisom 22. decembra podsetio gradonačelnika da grad treba da uplati treću ratu od predviđenih 1,4 milion dinara za rad SOS telefona u 2011, od čega je uplaćena polovina i da očekuje nastavak saradnje.


Predsednica Udruženja žena "Peščanik" Snežana Jakovljević, rekla je da Udruženje još nije obavešteno da će neizmirena sredstva biti uplaćena kao ni da će Konkurs za dodelu sredstava za ovu godinu biti raspisan do kraja meseca.


Udruženje je podsetilo da SOS telefon i Pravno savetovalište u Kruševcu rade od septembra 2008. godine u okviru projekta "Prevencija i zaštita od partnerskog nasilja i nasilja u porodici", a u 2009. sprovođen je sredstavima Ministarstva rada i socijalne politike i Grada Kruševca. U 2010. ga je podržavalo Ministarstvo za državnu i lokalnu samoupravu.


Izvor

 

Komentari
Dodaj Novi
Dodaj komentar
Ime:
Email:
 
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
Morate navesti anti-spam kod koji stoji na slici.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."